Jag är självutnämnd amatörmästare i matlagning. För att komponera ihop en unik men utsökt middag blandar jag ingredienser på eget behag och grillar sommarstrandkorv över allt vad recept heter. Ibland blir maten så dålig att den inte kan räddas, varken av kryddor eller av smink, trots att det är universallösningen på våra vardagsbrister. Ibland blir ibland ofta. Jag slutar ändå aldrig att kombinera eller att pröva mig fram. Jag har aldrig gett upp och satt mig på en pizzeria. Istället försöker jag igen. Ski of Sweden är inte ett undantag. Visst hamnade jag på en pizzeria efteråt, men i tankarna finns hopp och planer. Inte doften av Calzone, rena kalsonger och trygghet.

Drivkraften som jag har skrapat fram för att skida 16h per dygn är inte hämtad i bekräftelse, uppmärksamhet, pengar eller några liknande janteolagliga behov. Det handlar heller inte om välgörenhet, inspiration eller vem som har störst fiktiv penis. Det handlar om mig. I oren, men ärlig, egoistisk form. Jag gör det för att det är kul. Eller snarare för att Jag tycker att det är kul.

Ett misslyckande är inte fulländat förrän man har gett upp hoppet. Man kan misslyckas praktiskt, fysiskt och teoretiskt utan att behöva se det hela som ett misslyckande. Så länge man inte tappar modet utan fortsätter att försöka så har man heller inte misslyckats. Om det inte går i första försöket kanske det går i 1:a, 2:a eller 43:e försöket. Att laga mat är relativt enkelt. Särskilt om man relaterar det till att skida genom Sverige. Min filosofi är lika enkel som den är genomgående för vad jag än gör. Därför sitter jag med kartor och planerar en mountainbiketur genom Sverige för att ”reka banan” inför nästa vargavinter.

Jag kommer att försöka igen.

/Andreas

5 Comments

  • Oerhört välformulerat! Du är sjukt grym, antar att du inte behöver välmenande peppord som, kämpa på, eller kom igen. Men du får dom ändå! Kom igen Andreas !!

  • Din inställning och ditt unga, på gränsen till naiva, sätt att se på din tillvaro är uppfriskande. Att uppbåda kraft att ens försöka då allt handlar om att bara ha kul är imponerande. Men likt matlagning kan man lära genom andra och på så sätt slippa att genom ””trail and error” tillskansa sig kunskap. Hela idén att skida genom Sverige är briljant även om moder natur allt som ofta gör ett dylikt uppdrag omöjligt. Genom en mer noggrann planering och realistisk målbild är jag övertygad att du kommer klara det innan det 43:e försöket. Kör hårt :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.