Triathlonläger på Mallorca, Can Picafort

I april 2018 är det dags för ännu ett träningsläger på Mallorca med mig. Återigen blir det ett triathlonläger där fokus framförallt ligger på cykling. Den gren som ofta släpar lite efter för en triathlet efter vintern. Träningen kommer att kunna anpassas efter både cyklister och triathleter tack vare erfarna ledare.

Klicka här för att komma direkt till "Boka".

 

Pris och datum

Triathlonlägret startar den 14 april och slutar den 21 april. Priset för en vecka är 12 900kr inkl. flyg, boende, mat, träning, osv. För att boka, gå till vår partner Go Active Travel, resebyrån som bokar alla resor och svarar på frågor gällande boende/resor.

 

Boende, mat och läge

Vi bor på hotell Valentin Blue Bay, Playa de Muro. Hotellet ligger precis i utkanten av Can Picafort mot Alcudia. Detta gör att vi får det lugnt där vi bor men ändå har väldigt nära till närmsta ort. Till närmsta mataffär har vi 400m, till stranden har vi 200m och till restaurangerna i Can Picafort har vi också endast 400m.

Hotellet passar perfekt för träningsläger. Inne på hotellområdet har vi fri tillgång till en uppvärmd 25m utomhuspool. Där har vi även bokade banor till våra simpass.

Vi bor i "bungalows" som är små utplacerade stugor med gott om utrymme för all träningsutrustning. Alla bungalows har en terass att återhämta sig på i solen och ett allrum/kök att ordna mellanmål/lunch i, badrum med dusch/badkar, separat sovrum med sängar som fått nya tjockare bäddmadrasser till 2017.

Vi äter frukostbuffé och middagsbuffé på hotellets restaurang. Buffén är generös både på morgonen och kvällen.

 

Deltagare

Då vi kommer att ha flera ledare på vårt triathlonläger kommer vi att kunna ha flera grupper under träningspassen. Därmed är det möjligt att deltaga både som erfaren och som oerfaren triathlet/cyklist. Du bör dock ha erfarenhet av att ha cyklat racercykel förut. Allra helst ska du ha cyklat totalt över 100 mil de senaste åren (totalt).

I simning går det bra att vara helt nybörjare. Du bör vara simkunnig men behöver inte ha simmat en meter crawl (frisim) tidigare. Vi har alltid flera bokade banor där vi har en nybörjarbana.

Simning

Simningen sker framförallt i vår 25m-bassäng som vi har på hotellområdet. Poolen är en uppvärmd utomhuspool som vi har helt fri tillgång till. Dels kommer vi att ha bokade tider i den. Men alla deltagare har alltid fritt tillträde till poolen.
Vi kommer också att träna två simpass i havet. Vädret och vattentemperaturen kräver våtdräkt så här års. Om du inte tar med våtdräkt kan du träna i poolen istället för i havet under dessa två pass.

Under simpassen kommer vi dela upp oss i bassängen så att vi simmar tillsammans med andra som vi är jämna med eller har liknande saker att öva på.

 

Cykling

Cyklingen från hotellet är perfekt. Jag anser att det bästa med hotellet är läget. Vi kan börja cykelträna direkt utanför hotellentrén tack vare att hotellet ligger i utkanten av Can Picafort. Söderut finns pannkaksplatta vägar, småvägar och större/snabbare vägar. Västerut är det en uppvärmningstur till bergen. Vi har ca 45min till roten av Formentor-backen och 50 minuter till roten av Pollenca-backen.

Vi kommer att cykla mycket. Oftast kommer vi att ha två cykelgrupper. Under något pass kommer vi eventuellt att ha tre grupper beroende på deltagare.

Bland annat kommer vi att cykla till fyren ute vid Formentor, ner till Sa Calobra (ena gruppen), västkusten från Andratx eller Valldemossa, småvägar kring Petra och andra riktigt fina rundor.

Vi kommer att prioritera säkerhet under veckan. Därför ger vi oss inte upp i bergen vid dåligt väder.

 

Löpning

Det blir mycket härlig löpning också på vårt triathlonläger, såklart!

Här blir det teknik- och brickpass. Vi kommer också springa 1-2 långpass, i fantastisk miljö, i terräng längs havet. 

Precis intill hotellet finns perfekta stigar, småvägar och trails för löpning. Här kör vi de flesta passen.

Under det längsta passet ska vi springa en längre vandringsled som tar ca 2-2,5h. Den dagen utlovas en riktigt fin tur som du inte får missa!

Boka

För att boka, gå in på Go Active Travels hemsida och boka direkt. 

Jag ser fram emot att träffa dig i solen på Mallis!

/Andreas Lindén