Dagen innan SM – linjeloppet skulle avgöras Gick vi igenom taktiken tillsammans med Mattias Carlsson. Vi skulle åka offensivt och sitta med på alla attacker. Vi gjorde upp att de övriga i laget exklusive mig och Edvin skulle köra hårt i början på Gesundaberget. Därefter skulle jag och Edvin attackera i det sista branta partiet för att skapa ett optimalt läge åt våra övriga cyklister.

Allt gick enligt planen och Emil, Micke och Sebastian körde på ganska hårt i början på backen. När vi gick in i det hårda partiet attackerade jag och Edvin mycket hårt. Ett par cyklister försökte följa men orkade inte. När vi senare kom ner på slätan efter en snabb utförslöpa gick det mycket fort närmare 50 km/h i medvinden som höll i sig halva varvet. I motvinden på väg tillbaka mot Sollerön gick det i 40- 42 km/h så vi ladda på ordentligt fram tills vi fick en tidsangivelse av kommissarien på att vi hade 3,30 min tillgodo på klungan. Nu började vi lugna ner oss lite, men vi höll fortfarande ett högt och ihållande tempo.

Vi bara åkte och funderade på när klungan skulle börja ta in på oss. Men luckan bara växte och i början av det fjärde varvet hade vi nästan 11 min på klungan! Nu förstod vi att det skulle hålla hela vägen om ingen av oss krampa eller väggar. Vi tog det väldigt lugnt i backen och hade 8;30 min när vi kom ner på slätan igen. Att vi skulle hålla ihop till spurten var en självklarhet eftersom vi körde i samma lag. När vi svängt in på spurtrakan drog jag igång direkt i ett försök att överraska. Det gick nästan men den bättre spurtaren Edvin lyckades passera mig några meter innan mål. Nästa cyklist kom in ungefär 7 min 30 sek efter oss och därefter kom klungan ytterligare en minut efter.

Det blev dock Dubbelseger för MA efter ett starkt jobb i klungan med att hålla nere tempot av Micke, Sebastian och Emil!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.