Fleche de Sude bestod av fem etapper i Luxemburg med varierande väder. Det var en prolog på 6 km och fyra linjeetapper på mellan 15 och 17 mil. Lagen var uteslutande proffslag och landslag.

På prologen var det otroligt dåligt väder med kastvindar hagelskurar och ösregn. Jag hade turen att slippa hagelskur när jag körde. Jag gick i mål på 32:a plats vilket är bättre än jag trodde jag skulle göra. Jag fegade i kurvorna där jag tappade massor med tid. Johan Lindgren slutade 3:a denna dag trots att han fick starta i hagelskur.

Etapp 1 var en slätetapp som präglades av en lång utbrytning som blev inkörd i sista backen. Jag försökte stöta ifrån fältet i backen på avslutningsvarvet men fick ingen ordentlig lucka då klungan körde på hårt i slutet. Istället drog jag upp spurten åt Johan som slutade 4:a, själv blev jag 13:e man.

Etapp 2 var den tuffaste etappen med en avslutning där lutningen var över 20%. En grupp kom ifrån klungan med 2 mil kvar som jag missade. Klungan kom nästan ikapp i sista backen där det sprack av ordentligt. Jag slutade 11:a och fick samma placering totalt.

Etapp 3 var 17 mil och vädret var strålande. En grupp stack loss där vi hade Jonas med som låg som virtuell ledare ett tag av etappen. Gruppen blev inkörd då Kazakiska och Ukrainska landslaget av någon anledning gick upp och körde lagtempo med hela lagen.

Sista etappen var även den slät tills vi kom till avslutningsvarven där det var en rejäl backe. Klungan sprack av men jag orkade inte med första gruppen som bestod av 7 man. Istället hamnade jag i andraklungan där jag drog med Brian Vandborg för att köra in gruppen framför. Efter ett par kilometer tröttnade vi och jag satt mitt i gruppen över mållinjen elva sekunder bakom förstagruppen.

Jag blev totalt elva vilket får godkänt för att vara min första tävling utomlands i elitklassen. Vann gjorde en österrikare som kört starkt hela loppet och som hade tur med starttiden på prologen.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.