Jag vill göra om Superklassikern. Det är något av det roligaste jag har gjort. Denna gång vill jag dock kunna göra mig själv rättvisa. Jag är snabbare än 19 timmar och 46 minuter. Jag vill försöka ta mig i mål på under sexton timmar. Det är inte bara snabbt utan även realistiskt.

Vasaloppet – 3:30 h
Helikopter till Vansbro – 10 min
Vansbrosimmet – 45 min
Helikopter till Motala – 50 min
Vätternrundan – 6:50 h
Helikopter till Lidingö – 50 min
Lidingöloppet – 2:10 h
För att klara de tiderna behöver jag en helikopter med flottörer (så att jag kan landa på vattnet) och en flexibel snabbgrupp som startar när jag kommer till Motala. Det svåraste blir att få till en flexibel startgrupp. Lyckas jag inte med det kommer jag att tappa ca femton minuter i säkerhetsmarginal. Nu har jag dessutom erfarenhet av ett försök. Det är ovärderligt.
När jag genomförde Superklassikern 2010 var vädret fruktansvärt dåligt, jag var magsjuk, åt medicin och hade svårt att äta under perioder. Under Vasaloppet varken åt eller drack jag något annat än medicin.
Jag hoppas att någon slår mitt nuvarande rekord så att jag själv slipper göra det. Det är kul att tävla mot sig själv. Men tävlingsmomentet där snabba konkurrenter ingår är långt mycket häftigare.
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

2 Comments

  • En kanske simpel fråga men varför startar du inte med det enda som du skall ha gemensamt med andra, dvs Vätternrundan?
    I övrigt så är jag klart imponerad, jag hade tänkt klå dig i klassikern, men jag vilar ett par månader mellan varje lopp dock…

  • Om jag startar med Vätternrundan får jag längre resväg. Totalt kanske jag tappar 40 min i extra restid. Kul att du satsar på Klassikern. Och humant att du vilar emellan. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.