Jag är mitt inne i mitt tredje riktigt långa träningsläger på Mallorca. Från första början var Ida med. Det var under hösten 2011 som vi beslöt oss för att lämna den knappa trygghet vi hade och försöka starta något eget. Jag hade själv redan försökt att livnära mig på idrotten ett bra tag men kom långsamt framåt.

Om vi inte hade stått så nära kanten till otryggheten hade vi kanske inte hoppat. Lägenheten vi bodde i var inte självklar, Idas projektanställning var inte självklar och min instabila inkomst var definitivt oklar.
Vi pratade ofta och mycket om hur vi skulle göra, vad vi skulle göra och hur vi skulle vara lyckliga. Jag var som alltid lite väl optimistisk. Efter det otroligt tuffa år vi gick igenom ifjol kan jag ibland få en gnutta dåligt samvete över situationen. Jag sa att det skulle bli enkelt så många gånger att Ida trodde på det.

Det var allt annat än enkelt. Det är fortfarande inte enkelt. Även om vinden blåser i ryggen. Det vi gör nu är att öka farten. När vi väl har fått upp farten är den enkel att hålla. Därför har vi satt ett projektstopp. Vi startar inga fler projekt. Istället fulländar vi dem vi redan har.

Jag har så många runt om mig som ser vad jag gör men inte tänker mer på hur jag gör det. Träningen är enkel. Det är den absolut lättaste biten i vad jag gör. Vad som är svårt är det som VI gör. Jag och Ida. Ida är mer än med på Mallorca. Om jag är produkten så är Ida varumärket.
När jag diskuterat sponsorsamarbeten med stora företag som t.ex. Axa och Canyon skriver jag alltid ”oss” istället för ”jag” i kontraktsförslagen. Utan oss skulle jag inte ha samma sponsorstöd. Utan oss skulle jag inte vara fullbokad som coach. Utan oss skulle jag inte ha någon att coacha på vårens träningsläger. Utan oss skulle jag aldrig kunna göra detta alls. Ändå är det jag som syns och som får så mycket beröm och stöd. Det är jag som gratuleras för en pallplats. Allt för få känner till att utan Ida skulle jag inte ens haft möjlighet att starta. Jag hade varit på en betydligt kyligare plats och fortfarande försökt.

Andreas Lindén Duathlon Can Picafort

 

 

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.