Race rapport - Portocolom International Triathlon

Min bästa värsta tävling - Portocolom International Triathlon

Portocolom International Triathlon är på förhand en perfekt tävling för mig. Kort simning, lång cykling, kort löpning. Trots detta har nästan alla mina lopp gått åt skogen. Mitt första år, 2012, punkade jag på toppen av Sant Salvador. I ösregn fick jag rulla ner för berget och leta efter Ida och Stefan som var med. Något år väggade jag på grund av en nutritionsmiss. 2015 tävlade jag i den korta klassen, 55.5 och kom tvåa. Det ser jag som bra. Men året därpå, alltså förra året, blev det min första och sista tävling för säsongen. Foten orkade inte, och sedan var jag skadad i åtta månader. 

Men! I år fick jag till det. Jag hängde med förstagruppen upp ur vattnet, men efter en långsam växling kom jag ut på cyklingen någonstans mellan plats 15-20. Det tog jag igen snabbt och låg efter den långa cyklingen tvåa, ett par minuter efter van Cleven. Att jag växlade långsamt berodde på att jag inte vågade ta min snabba utrustning utan valde all utrustning jag har tränat med. Det kändes säkrast med tanke på min långa skadeperiod.

På löpningen höll jag den enda farten jag kunde och den jag tränat i. Min Ironman-fart. Det räckte såklart inte till att behålla min andraplats i ett så snabbt lopp. Men mitt klart bästa resultat någonsin på den långa distansen 111, 3.42 gav mig sjätteplatsen. Det är jag riktigt nöjd med och jag sprang i mål med en bra känsla i bröstet. Den här säsongen ser så ljus ut som jag hoppats på.

Bäst av allt var min simning där jag hängde med den första stora gruppen utan problem. Jag grämer mig att jag inte följde med de två som stack från vår grupp vid vändpunkten. Min simfysik är god men jag behöver mer erfarenhet.

Även min cykling var bra. Tyvärr tog batteriet slut i min effektmätare. Jag cyklade på känsla och puls (till viss del). Min cykeltid var ändå 3min bättre än förra året. 

Efter målgång kände jag verkligen hur jag gått över till att träna väldigt Ironman-specifikt. Känslan var att jag hade kunnat hålla på en bra stund till. Vilket också är precis vad jag behöver göra i sommar.

1332-andreas-portocolom-2017-63722-andreas-portocolom-2017-10 3748-andreas-portocolom-2017-193753-andreas-portocolom-2017-233755-andreas-portocolom-2017-253765-andreas-portocolom-2017-273786-andreas-portocolom-2017-443794-andreas-portocolom-2017-473804-andreas-portocolom-2017-513849-andreas-portocolom-2017-82

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.