Här är en rapport från J-landslagets upplevelser i Tyskland där tydligen allt som kan tänkas hända hände under denna vecka. Läs och begrunda.

Allt började redan på den första etappen då en säkring i bilen gick precis när
startskottet avlossats och vi stod utan tävlingsradiokommunikation. Som tur var så befann vi oss som åttonde bil i karavanen och kunde på så vis hjälpligen hänga med på om det hände något för våra cyklister.

Redan på den neutrala delen av tävlingen blev vi tvungna att ge service till Tim som hade problem med sina växlar vilket medförde att han fick kämpa sig upp till fältet redan innan starten gått. Fem in på tävlingen får vi en handradio som vi får tillgång till under 20 minuter och under dessa råkar Tim ut för en vurpa och vi tvingas serva honom igen. Tim lyckas köra upp
sig till en gruppetto (den grupp som bildas bakom klungan där man kämpar för att komma i mål innanför maxtiden) och klarar maxtiden.

Andreas och Edvin spurtade in på 13 respektive 16 plats i huvudfältet och resten befann sig i gruppetton tillsammans med Tim.

På andra etappen lyckades vi hålla oss ifrån någon direkt service men det var endast på grund av att vi missade att Jonas fått ett vajerbrott och endast hade den tyngsta växeln att köra på. Allt detta i samband med en langning till Robin och därför missade kommissarierna att ange Jonas problem.

Jonas rullade i mål något stum i benen. Andreas klarade här en fin 11:e plats och Edvin strax bakom på en 15:e. Robin hjälpte dessa två mycket bra med vätska och vind vilket gav lite sega ben mot slutet då han rullade in 4,37 min efter täten. Johan rullade in något före Robin i en gruppetto efter att även han gjort en mycket bra prestation.

Tim och Jonas rullade in senare då de kämpade gott mot maxtiden men klarade den.

På den tredje dagen väntade ett 8,6km tempolopp på morgonen där Andreas och Edvin körde helt ok med placeringarna 22 för Edvin och 25 för Andreas, endast slagna med 45 respektive 46 sekunder. Resten tog det lite lugnt för att spara benen till kvällen.

På eftermiddagen var det dags igen. Tim valde att hoppa av tävlingen efter ömmande ben. Redan på den neutrala delen fick vi hoppa ur service bilen då Johan vurpat så illa att han tvingades att åka till sjukhus med nyckelbensbrott och en mycket svullen handled.

När vi kommit åter till karavanen får vi ge service igen då Andreas punkat utför och fått ett hjul av Robin. På så vis fick vi försöka hjälpa två cyklister upp till klungan igen vilket inte var helt lätt. Robin tog sig aldrig upp till klungan igen och klarade tyvärr inte maxtiden. Men Andreas kom tillbaka och
kunde ta sig i mål utan att tappa någon tid.

I samma sekund som Andreas når klungan får Jonas ett kedjebrott och står längs vägkanten. På reservcykeln satt fel pedaltyp och på så vis var tävlingen slut för Jonas del. Edvin körde fint och placerade sig på 14:e plats

På den sista dagen hade vi endast två cyklister kvar i tävlingen, Andreas och Edvin. Kvällen innan la vi upp samma strategi som de hade under förra årets SM då de båda gick solo från start till mål. Grabbarna följde taktiken till punkt och pricka men fick inte mer än 12 sekunder till den jagande klungan med Österrike villt jagandes bakom.

De fick i alla fall en andra och en tredje plats på ett av bergsprisen att
glädja sig med och Edvin klarade ytterligare en topp 20 i mål denna dag med en 17:e plats.

Totalt kom Edvin 20:e och Andreas 24:a vilket visar att de är på god väg att slåss om de främsta placeringarna i världen.

Skrivet av Anders Grönqvist

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.