Rehab

Igår var jag hos naprapaten i Palma. Han vred, knäckte och tryckte i 45 min. Gången innan var han djupt missnöjd med min rörlighet i benen, framförallt i vänster ben. Det var knappast någon nyhet. Igår var han dock nöjd med min rörlighet i båda benen. Efter all stretching och otaliga timmar rörlighetsträning har jag blivit mindre stel.
Det räcker dock inte. Jag kan inte ha ”normal” rörlighet när jag sysslar med något så onormalt som triathlon. Simma och springa går utmärkt. Men ryggen fixar inte cykelträningen. Därför fortsätter jag med vad jag gör. Den enda genvägen är disciplin och kunskap.

Lyckligtvis verkar det inte vara något större fel på ryggen, mer än belastningen. Om ryggen i sig varit dålig, t.ex. problem med någon disk, skulle jag fått problem under löpningen.

Receptet är:

– Fortsatt rörlighetsträning
– Ökad styrka i bål
– Färre pass på tempocykeln (inga under de närmsta veckorna)
– Höjning av styret på tempocykeln

Blir jag stark av det här? Eller kan jag göra så här för att jag är stark?

Lyxbåtar

Denna månaden har Palmas hamn invaderats av lyxyachter. Många av de som under sommaren glidit runt i Medelhavet har förtöjt båten här i hamnen. De stannar här i en månad. Sedan åker många över till Karibien över vintern. Jag är egentligen inte särskilt båtintresserad, men design och häftiga skapelser är kul. Dessa två båtar har fått mig att häpna.

The ”A”, designad av Philippe Starck. Yachten ägs av en stenrik ryss. Kostnaden ska ha varit 300 miljoner dollar. Båten är enorm men liknar en gigantisk ubåt ovan ytan. Men med tanke på alla möbler och ryska fotomodeller på däck lär den knappast vara byggd för undervattensbruk.

Den franske designern som ritat båten har även designat lyxhamnen Port Adriano några km från huset där jag bor. Längst ut i hamnen ligger den finaste restaurangen. Ägaren av den restaurangen är min simkompis Bruno. Han är fransman men ändå supertrevlig.

Och yes! Jag var inne och tog bilderna själv.

Den 90 meter långa segelbåten Athena imponerar mer på mig. Jag vill inte ha något motorljud. Hellre har jag svärande besättningsmän överallt kring mig. Världens näst största privatägda segelbåt blir din för 75 miljoner euro. Den är faktiskt till salu.

Reportage

Idag ska jag träffa en svensk journalist för ett reportage till ett svenskt magasin. Vilket kan jag inte säga. Jag vet inte om det är hemligt eller inte. Om det är hemligt vet jag heller inte varför det är hemligt. Förmodligen kan jag lämna en rapport imorgon. Hoppas att fotografen orkat upp. Han uppskattade inte tidsändringen till 07:30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.