Igår körde jag intervaller på velodromen i Ses Salines här på Mallorca. För första gången bjöd vädret till träning i kortbyxor. Passet jag körde var 5×4 min på näst intill maximal ansträngning. Hur långt jag kom under varje intervall vet jag inte. Men jag höll runt 45 km/h under intervallerna. Det fanns dock rum för högre belastning.

Velodromen är väldigt ”rå” i sitt utseende. Bredvid banan ligger en övergiven utomhusbassäng. Förmodligen är den bara övergiven för vintern. Men intrycket är industriaktigt trots att anläggningen bara är ett stenkast från den genuina och vackra byn Ses Salines.

Efter fyra intervaller började jag bli åksjuk. Och då vände jag ändå håll efter varje intervall för att undvika snedbelastning. När jag cyklat klart sprang jag 10 min och hann nästan 3 km då jag låg i min tävlingsfart för halv IM. Mitt mål är att kunna springa den avslutande halvmaran under 1:15h här på Mallorca. Tills dess har jag många pass framför mig.

Här kommer jag att träna igen.

Velodrom Ses Salines, Mallorca

 

Velodrom Ses Salines, Mallorca

Velodrom Ses Salines Andreas Lindén

 

Velodromträning Ses Salines Mallorca
Velodrom Ses Salines Mallorca

Velodromträning på MallorcaFoto: Ida Carlsson – Portfolio: idacarr.se Blogg: idacarr.blogg.se

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.