Igår (söndags) tävlade jag i Alaró med måttlig framgång. Jag kände mig bra. Benen var starka, pulsen sjönk blixtsnabbt och min placering i klungan var perfekt. Men jag hade problem med min cykel. Redan dagarna innan hade växlarna hoppat och levt sitt eget liv. Jag bytte vajrar vilket gjorde det lite bättre. Men det var ändå problem dagen innan. Två olika cykelmekaniker tittade på cykeln och mekade tillsammans. De var nöjda när de var klara.

Cykeltävling i Alaro

Men under tävlingen fick jag mer problem. Växlarna klarar inte belastning. Det tyder säkerligen på att kedjan och kassetten är slutkörda. Nya grejer är på väg (en hel Sram Red 22-grupp) vilket lär bli ett rejält lyft. Ska jag ändå meka kan jag lika gärna göra det ordentligt.

Cykeltävling i Alaro

För att slippa vara en cyklande livsfara med hoppande växlar beslöt jag mig för att försöka komma loss. Antingen solo eller också i en mindre grupp. Min första attack slutade vid en T-korsning där flaggvakten vinkade mig åt höger, vilket var fel. Han försökte förklara att han vinkade åt mig att bromsa med vänsterhanden. Lika korkat av honom som av mig. Den andra attacken slutade i en juniorklunga som släpptes en halvminut före min varvning. Med ett led på 35 juniorer på hjul var det simpelt för klungan att komma ikapp. Trist då jag i den attacken fick med mig Sebastian Balck. Vi hade kunnat göra något riktigt bra tillsammans.
Den tredje attacken av mig blev regelrätt inhämtad av en forcerande klunga. Jag hade egentligen inga problem att cykla vidare rent fysiskt. Men mina växlar blev bara sämre och sämre ju längre in i loppet jag kom. Därför bröt jag efter halva loppet.

Cykeltävling Alaró, Lindén Andreas

Cykeltävling Alaró, Andreas Lindén

Cykling Alaro, tävling

Segern för dagen blev ändå svensk. Sebastian Balck rullade över mållinjen först till spanjorernas stora förvåning. Det verkade som att alla körde i samma lag idag. Skönt att Balck kunde straffa dem för det. Jag lär dock få ögonen på mig till framtida cykeltävlingar efter att en svensk åkt och vunnit, även om det inte ens nästan var jag.

Stort grattis till Sebastian Balck. Välförtjänt! Hoppas du får en grym säsong.

Sebastian Balck, segrare cykeltävling Alaró 2014

Nästa tävling är på torsdag. Sedan söndag. Lördag. Onsdag. Lördag. Söndag. Etc. Här kan jag tävla hela tiden. På söndag är det 1500 höjdmeter på 110km som gäller. Totala prissumman är 1400 euro. Det kostar 11 euro att vara med. Trafiken är avstängd och vi kommer inte att bli diskade när vi skär mittenlinjen i serpentinerna utför. Att skicka en juniorklunga mitt ivägen för elitklungan är förlåtligt. Det har hänt en gång. Mallorca är fenomenala på att arrangera tävlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.