Personlig träning på plats – Mallorca eller Sverige

Jag håller PT-pass på Mallorca där jag har min träningsbas. Du kan boka ett personligt träningspass med mig på 90min för 80€. I tiden ingår träning och eventuellt för/eftersnack. Ibland kan passet pågå i 90min men ibland kan det vid t.ex. sim, löp eller styrketräning pågå i ca 45min för att därefter bestå av analys.

 
Vi kan under ett eftersnack t.ex. gå igenom filmklipp på teknik som vi tagit under passet. Under ett försnack kan vi gå igenom erfarenhet och nuvarande löpteknik. Exempelvis kan försnack vara viktigt vid t.ex. styrketräning för att se din löpteknik/cykelteknik och därefter bedöma vilka övningar som kan vara relevanta för just dig.
 
Detta gäller för personliga träningspass med mig:
  • 100€ för totalt 90min effektiv träningstid eller tränings/mötestid
  • Intresseanmäl dig i god tid så att vi kan tajma en tid/plats när det passar oss båda
  • Det går fint att lägga in mer tid än 90min i ett pass. Efterfråga då offert
  • Vid eventuellt inträde (simhall, gym) tillkommer det på fakturan
Det är alltid enklast att få tid att träna med mig på Mallorca. Oavsett vart på Mallorca det gäller. Även Sverige går fint vid olika tillfällen. 

De olika träningstyperna jag håller träningspass är:

Triathloncoachning

Triathloncoachning är tidskrävande. Det går inte att hinna med de tre grenarna simning, cykling och löpning under 90min, på ett bra sätt. Oftast kombineras därför två grenar. Vanligtvis simning och löpning eller cykling och löpning, under ett och samma 90min-pass.

Ett bra knep är att lägga till ytterligare 90min triathloncoachning för endast 50€. På så vis hinner vi med samtliga tre grenar i triathlon.

Simcoachning

Simcoachning är effektivt och görs bäst i bassäng. Lämpligast här är att boka en bana eller välja en tid/plats då det är så lite folk som möjligt i bassängen. Att coacha i simning i öppet vatten är endast lämpligt om det är i just öppet vatten som du vill bli bättre. Men är din begränsning simteknik är det bättre att vi tar simpasset i en bassäng.

Vanligt vid simning är att vi även filmar din simteknik och därefter går igenom din teknik efter passet. Om vi har gott om utrymme och möjligheter kan vi filma och justera din teknik löpande under passet.

Vid intresse av att använda Aquatalk vid simcoachningen, efterfråga det på förhand.

Cykelcoachning

Cykelcoachning blir lika ofta inriktad på strategi som på teknik. Just cykelteknik är inte alls lika avancerat att lära sig som t.ex. simteknik. Om du har höga cykelambitioner eller är nybörjare och vill lära dig rätt direkt kan jag rekommendera det. Då lär jag ut trampteknik, hjälper dig med dina cykelinställningar och lär dig cykla utför samt ta kurvor.

En bonus vid cykelcoachning på Mallorca är att jag kan lära dig att cykla i långa nerförslöpor med mycket kurvor och serpentiner på ett snabbt men säkert vis.

Vad många inte tänker på är hur mycket energi det går att spara på saker som man inte tänker på om man inte är elitcyklist eller elittriathlet. Under t.ex. Vätternrundan går det att spara enormt mycket kraft och energi på att ligga rätt i klungan, hoppa över förningar vid rätt tillfälle och att ta i mycket vid rätt tillfälle.

Som tävlingscyklist kan jag lära dig hur du lurar dina konkurrenter, spurtar vid rätt tillfälle och när du ska attackera för att hålla hela vägen hem.

Är du triathlet kan jag lära dig att spara kraft genom effekttajming, aerodynamik och kurvtagning.

Tänk på att cykelcoachning kan ta längre tid än 90min. Särskilt om du vill lära dig att cykla utför.

Löpcoachning

Löpcoachning är lätt att utföra då det som krävs finns i princip överallt. Precis som i simning lägger jag mycket fokus på din teknik. Ofta pågår själva löpningen inte i mer än 60min för att därefter kompletteras med en genomgång och tips.

Det går oftast fint att filma din löpteknik och analysera löpande under passet. På så vis kan vi göra justera under passets gång vilket blir lättare att ta med sig hem.

Under ett personligt löpcoachningpass springer jag med dig eller cyklar med dig. Då får du instruktioner i farten.

 Styrketräning för uthållighetsidrottare

Ett personligt styrkepass håller jag helst i samband med att vi gjort någon övrig träning först. Om du är triathlet, klassikerutövare eller löpare vill jag gärna se dig springa först. Då framkommer ofta detaljer och svagheter. Till en sådan analys adderar jag givetvis övningar efter att vi pratat igenom dina styrkor, svagheter, mål och bakgrund.

Coachade styrkepass kör vi alltid på ett gym. Antingen i mitt egna gym i Palma de Mallorca eller också i något offentligt gym. Att hålla coachade styrkepass på offentliga gym kan dock vara svårt då många gym inte tillåter det.