På fredagen tog jag tåget till Nässjö för att där möta upp mina föräldrar för att tillbringa en helg i Oskarshamn. Tävlingen som jag skulle köra hette Simpevarps 2-dagars och bestod av tre etapper varav en prolog, ett GP-lopp och ett linjelopp. Prologen startade på lördag förmiddag. Den var 2,5 km lång och var kurvig men slät. J ag hade dock inte haft möjlighet att åka den innan och tappade värdefull tid mot konkurrenterna i varje kurva. Jag kom in på 13:e plats men det var bara sekunder som skilde oss cyklister åt. Glädjande var dock att min enda lagkamrat Edvin Wilson körde mycket bra och lyckades plocka hem ledartröjan.

Prologen skulle sedan visa sig vara mindre viktig efter etapploppet var avslutat.

På eftermiddagen körde vi GP-lopp, 15 varv på en 2,2 km bana. Jag och Edvin var där mest i träningssyfte inför SM. Jag hade inga planer på att ta det lugnt inför morgondagens etapp så jag satte in en attack efter 200 meter. Jag lyckades komma loss och skaffa en liten lucka. Jag var dock ensam så jag valde att bara åka på halvfart. När klungan jagat sig ikapp och hade 25 meter fram till mig attackerade jag igen. Den här gången fick jag med mig den duktige Hymercyklisten Jakob Södergrann. Vi körde på med en gång och hade mycket bra samarbete. Luckan växte hela loppet fram tills sista varvet då samarbetet fungerade dåligt mellan oss. Vi hade dock olika mål, jag hade ledartröjan i sikte och han etappsegern. jälvklart ville båda ta hem etappen men jag som låg bäst till i sammandraget hade dessutom tagit tre bonussekunder. Efter att ha varit i utbrytning i så gott som hela loppet kom jag tvåa över linjen då Jakob tagit hem spurten. Ledartröjan blev min och jag hade nu fem sekunder tillgodo på Jakob Södergrann. Nästa dag var det dags för linjelopp. Elva mil hade vi framför oss på en lättåkt bana. Nu var det Edvins tur att attackera. Det gjorde han ett antal gånger innan de andra tröttnade på att plocka hans attacker. Sedan försvann han och åkte dom sista milen tillsammans med en ck hymer åkare som sedan vann spurten. Edvin blev 2:a och jag kom sedan 4:a efter att ha kommit loss med tre cyklister.

Sammanlagt vann Edvin och jag tog tredjeplatsen. Det var ett mycket lyckat lopp då vi kunde hålla den gula ledartröjan inom laget alla etapperna.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.