Nu var tävlingsdebuten avklarad! Kändes dock lite off att köra första racet efter att ha kört samtliga träningspass i 20 cm snö sista veckorna innan. Dessutom var det på en helt ny hoj som inte rullat en meter innan jag satte mig på den inför racet.

Det visade sig senare att det fattades lite finjusteringar på den för att den skulle fungera perfekt. Jag fick stanna och byta hjul samt hänga i bilen och låta mekanikern skruva i farten i början av loppet.

Efter att jag fixat till det så det fungarade på storkakan åtminstonde så kom jag ikapp klungan och stötte med en gång. En Agritubelåkare hade stött och jag hade redan farten uppe så kunde lika gärna haka på. Vi körde en bit och fick lucka på ca 25 sek då tre man stötte från klunga. Agritubelåkaren ville vänta in dem men det ville inte jag. Han vägra så det blev för mig att vänta med. När de tre kom ikapp visade det sig att jag hade rätt. De orkade inte hålla samma fart som vi gjorde och när klungan började knapra in på oss så var vi två som körde med tre nötter på hjul.

Vi blev inhämtade med 3 km kvar till första 3 km backen. Jag sjönk ner lite i klungan när jag blev inåkt för att vila lite. Det sprack dock av i backen och 18 åkare kom loss. Jag var inte en av dem. Vi hade 3 åkare med där framme. Fredrik, Martin Pedersen och Guldhamstern. De körde på bra men hade även de grymt oflyt med hojarna.
I gruppen bakom stötte tre killar. Jag fick syn på det lite försent men försökte åka ikapp dem ensam i motvinden. Jag kom ikapp en av dem och vi körde på ett tag tills jag blev tillsagd att vänta in en större grupp som kom bakom. Där hade jag en lagkamrat. Det kom senare ifatt en grupp till så vi blev ca 30 man. Samtliga av lagets resterande cyklister satt med i denna gruppen. Vi blev tillsagda att försöka splittra fältet i småbitar i backen. Mina växlar kärva dock mer och mer ju längre racet gick och mot slutet var lillklingan inget bra alternativ att åka på… Jag blev då tillsagd att dra fram till backen så resten av åkarna kan spräcka fältet där. Jag körde ordentligt hårt fram i täten i ca 10 km fram till backen. Det blåste även rätt mycket så när vi kom till backen sprack det av med en gång och efter 200 m satt det 3 åkare kvar tillsammans med de fyra Capinordivåkarna jag dragit upp åt. Nu var jag slutkörd och bröt.

Tråkigt att bryta första racet men jag gjorde det jag skulle och formen är ljusår ifrån vad den kunde vara… Martin Pedersen slutade sexa. Agritubel plockade övriga placeringar mellan 1-8. De hade skickat ett riktigt bra lag till racet. Flertalet av deras åkare har åkt touren minst en gång.

//Andreas

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.