Nu är det snart dags för mej att ta väskorna och resa västerut. Väldigt långt västerut! Jag ska nämligen åka till Kanada för att få åka en juniorvärldscup tillsammans med resten av landslaget. De övriga är: Edvin Wilson Team MA Speedwear Borås, Nils Magnusson Fagertsa CK, Peter Sundström CK Falken, Lars Andersson FK Trampen och Tobias Larsson Eslövs CK.

Den 14: juli åker vi från Landvetter för att sedan byta plan i Paris vidare mot Montreal. Tävlingsplatsen ligger 50 mil väster om Montreal så de sista milen blir det bussfärd. Som ni kanske vet så är det 6 h tidsskillnad mellan Sverige och Quebec vilket kommer att ge Amerikanarna en stor fördel. Det är dock cyklister från alla kanter av världen. Bl.a. Japan, Belgien, Tyskland, Frankrike, Sydamerika, Spanien, Danmark, Italien m.m. Loppet heter Tour de l´Abitibi och slutsegraren ska koras efter sex hårda dagar bestående av nio etapper.

* Pilen på kartan visar Val d’or, där tävlingen anordnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.