Etapp sju av världscupen för juniorer i Kanada blev en mycket spännande tävling mellan Preissac och huvudorten Val d’Or. Många svenska utbrytningar under dagen avslutades med att Tobias Larsson och Andreas Lindén fanns med bland nio utbrytare de sista milen. Tyvärr blev man uppkörda två km från mållinjen!

Tävlingen inleddes annars med att Peter Sundström attackerade vid dagens första bergspris. Han hade ett tag sällskap med en åkare men denne gav upp efter ett tag. Det gjorde inte Peter och utbrytningen höll i 15 km. Nästa attack skedde inför ett bonusspurtpris efter ca 50 km. Totalåttan Lars Andersson har två sekunder upp till sjätteplatsen så det var läge för en satsning. Lars fick sällskap av ytterligare en åkare och dessa fick raskt 30 sekunder. När ytterligare en cyklist attackerade från klungan följde Andreas Lindén och Peter Sundström med. Lars som slet hårt i täten upptäckte inte att lagkompisarna bara var tre sekunder borta så det slutade med att klungan kom ifatt.

Femton km från mål kom så nio cyklister iväg på en utbrytning som skulle hålla till utgången på det sista varvet av tre avslutningsvarv a´ 3.1 km. Här gick det ihop och dagen slutade med en klungspurt för 111 cyklister. Arizonas 17-årige Ben Barsi-Rhyne vann spurten före totalledaren Mark Hinnen från Kanadas landslag.
Svenskarna fortsatte med utmärkt körning och hade Lars som nia, Tobias på 11:e plats och Edwin som 18:e. Nils och Peter fanns med i klungan medan Andreas blev hindrad i en vurpa på upploppet som orsakades av att fyra lagkamrater (!) gick i backen. En cyklist från ett annat lag bröt nyckelbenet och en mekaniker bröt armen!

Sverige har här ett mycket jämnt lag i Kanada som skapar ett mycket gott anseende, tillsammans med fjolårets resultat. Självförtroendet har varit på topp. I morgon avslutas tävlingen med ett criterium och här finns en chans till topplacering. Många åkare är trötta efter en veckas mycket hårda tävlingar.

Lännart Gustavsson

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.