Hela förra veckan körde jag U6 i Tidaholm. Det var 112 startande och större delen var från utlandet. Loppet bestod kortfattat av sex etapper och ösregn… Jag inledde med en 10:e plats på prologen, tappade inte så mycket tid till de främsta. Därefter var det dags för den första linjeetappen. Jag attackerade massor av gånger men lyckades inte få någon större lucka någon gång. Gick sedan i mål med den samlade klungan. På tisdagen körde vi 108 km på ett varv vid Hökensås. Jag kom loss i en bra grupp i början men fick punktering. Jag kom dock ikapp klungan. När jag kom ikapp satte Edvin in en stöt, kom ikapp gruppen som var loss och körde ifrån, tog ledartröjan och avgjorde tävlingen. Jag åkte ifrån klungan i sista backen och slutade 20:e tre minuter efter ungefär. På onsdagen var det dags för GP-lopp. Jag kände mig ganska stark denna dag och körde på rätt ordentligt för att försvara Edvins ledartröja. Försökte dock själv några gånger. Men trots att jag bara var 20.e man ca tre minuter efter så var det en omöjlig uppgift att komma loss. Jag blev sedan åtta i klungspurten.

Nästa etapp var Ekedalen, min favoritetapp. Efter många utbrytningsförsök och slit för Edvin tog jag etappsegern genom att vinna klungspurten. Det kändes bra! Fredagen blev hård då det var många som ville ”krossa ledartröjan”. Laget körde dock hårt och hämtade in många utbrytningar och det blev en samlad klungspurt som jag bara rullade med över mållinjen.

Lördagens etapp var 14 km tempo. Jag var helt färdig redan innan start och kom i mål på en under omständigheterna godkänd 18:e plats. Edvin vann sammanlagt och jag blev 17:e man totalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.