Förra året blev jag utsedd till årets junior i sjuhärad (Borås med omnejd). Då hade jag gjort en bra säsong i juniorklassen.
I år är jag nominerad till priset igen.
De nominerade är från olika idrotter där man jämför personernas meriter mot varandra. Något som är riktigt knepigt. Min meritlista ser mycket sämre ut i år än den gjorde förra året men i år har jag varit betydligt starkare men stött på hårdare motstånd då jag tagit klivet från 17-18 års juniorklass till elitklassen.
Att jämföra konditionsidrott med tekniska idrotter är inte heller helt lätt. I en teknisk idrott kan man slå sig in bland seniorerna många år tidigare än man kan i en konditionsidrott.

Eftersom jag vann förra året borde jag vinna i år med eftersom jag är ännu bättre men så blir nog inte fallet. Mina meriter -07 ledde ingenvart men resultaten från -08 gav mig proffskontrakt.

Jag vet inte riktigt vem jag tycker ska vinna men jag hoppas att många röstar så att rätt person vinner. Nästa år ska jag försöka vara så bra att jag blir nominerad till BT-plaketten istället! Det vore mer rättvist då jag faktiskt inte är junior längre.

//Andreas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *