Cykelsporten är på väg utför. Allt färre följer den och ännu färre utövar den. Cyklisterna sitter just nu och är på väg ner i graven tillsammans med sporten utan att veta vad de ska göra. Det är några som förstört för samtliga och detta är en massiv kollektiv bestraffning i det tysta. De som är rena blir testade gång på gång. Fuskarna testas med men åker de verkligen dit? De riskerar sitt liv för att bli stjärnor och tjäna pengar. Inte många vågar längre ha någon favoritcyklist då de vet att de kommer bli retade då han åker dit.

Idag är det viktigare att man kan bevisa att man är ren än att man är bäst. Med goda resultat följer onda misstankar. Det är inte så konstigt efter de världsstjärnor som blivit idoler men som sedan hatats av deras egna ”ex-fans”. Att spekulera i vilka som är dopade och inte förstör sporten. Att syssla med sådant är inget för mig. Jag följer inte ens cykelsporten längre. Jag utövar den med passion men är inte särskilt intresserad. Det var de många avslöjanden och storcyklister som visade sig vara bedragare som fick mig att sluta bry mig.

Jag antar att ingen tror att jag skulle ta till fusk för att vinna. Om jag varit dopad är det skandal att jag inte är bättre i alla fall.
I annat än kortspel (då jag anser att fusk är en del av själva spelet) så är jag för livstids avstängning för dessa bedragare. Jag är inte heller sen med att rösta för fängelsestraff för de bedragare och lurendrejare som blåser sina konkurrenter på pengar.

I mitt lag Capinordic har vi lämnat blod till en blodbank. Det går då att se om det skett förändringar i vårat DNA och om vi tagit förbjudna substanser eller sysslat med dopingklassade metoder. Det är absolut ett steg i rätt riktning och jag hoppas att fler lag gör likadant.

Jag har gjort mitt nu. Det som är tråkigt är att jag inte kan påverka vad andra gör. Det som är ännu tråkigare är att de förstör för mig och alla andra som är rena och cyklar för att de tycker det är grymt kul.

Det var en bra grej det där som England gjorde när de skickade fångar till Australien. Det borde man göra med Ricco och grabbarna. Synd bara att det bor folk där nu som måste stå ut med dem…

//Andreas

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.