När vi skulle åka i bussen från flygplatsen i Xining satt jag bredvid en amerikan. Innan vi startade kom hans ledare som varit här nånga gånger fram och drog för gardinen med kommentaren: ”You don´t want to see this…”

Det ligger lite i det. De lever här i riktigt tråkiga förhållanden. Staten sitter på alla tillgångar medans befolkningen far illa. De bygger massor av nytt men det mesta lämnas halvfärdigt till ingen nytta. Barnen leker på motorvägen och epedimier sprids via det utomordentligt dåliga kranvattnet.

Det var hur mycket folk som helst och såg racet idag. Minst 25 000 och alla skrek sig hesa. Några 15-åriga killar ville fota och ha autografer vilket jag ställde upp på. De skrek av lycka när jag rullade därifrån. Det finns vänliga kineser också! En söt kinesiska var här och hjälpte mig att få igång internet. Hon sa att hon visste hur man gjorde men hon hade ingen aning. Hon stannade en kvart innan hon hämta hjälp.

Den övriga befolkningen som man ser är äldre kvinnor som inte klarar av att jobba längre. De ser ut exakt som de gör på baksidan av yoghurtpaketen! För övrigt åker ingen mc med hjälm och helst är de minst 3 passagerare. Varje enstaka lastbil med mat som går mellan hotellet håller samma utsläppsniva som flyget mellan Köpenhamn och Frankfurt enligt mina beräkningar.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.