Anledningen till att jag var sur igår skriver jag om idag. Man ska inte göra något förhastat i ilska. Baserat på egna erfarenheter blir det bara fel och man ångrar sig.

Igår offentliggjordes VM-truppen. Som många redan sett är jag inte med. Motiveringen till att lämna mig hemma är att de uttagna åkarna anses gjort bättre resultat. Vad övriga åkare gjort jämfört med mig går jag inte in på utan lämnar åt var och ens bedömning. Att försöka jämföra resultat på utländska race och svenska är som att jämföra solen och månen.
Förra året var jag den första åkare som blev uttagen till U23-VM. Det var inte så mycket snack om det. Jag hade haft ett bra år med fina resultat bakom mig. I år är jag betydligt starkare, kör i ett lag som ligger före Cervelo Test Team på rankingen och har cyklat riktigt fort emellanåt. Dessvärre inte i Sverige och internationella prestationer betyder tydligen inget eftersom ingen vet vad som hänt.

Det finns en anledning till att jag kör i Capinordic. Det beror inte på att jag snackat mig in eller att någon annan gjort det. Teamledningen ringde mig och kontraktet skrevs efter mina villkor. Att jag första säsongen inte dominerar och får åka som kapten är inget större mysterium. Det är en roll som jag accepterar. När vi kört hårda race som Ardennerna, Triptyqe, Paris-Correze, Ringerike GP osv. så finns jag alltid med där framme när det börjar bli jobbigt. Att vissa gör resultat under sitt första år utomlands är fantastiskt men det är skillnad på att debutera när man är 26 och när man är 19…

Det är trist när det blir en nackdel att lyckas och hamna i ett lag där man tjänar lite pengar och får åka fina race. Att säga att jag har misslyckats detta år är fel. Jag har inte samma resultat men jag håller på att skapa mig rutin och uthållighet att göra det nästa år.

Trist att alla inte ser det så.

Lycka till på VM! Jag tror Balck kommer köra till sig en topp 25. Synd att jag inte fick vara med och göra det också för jag har ändå ställt av fjolårstrean vid ett par tillfällen. Men det känner nog ingen till..

Ps. Saxobank och Bjarne tror på mig i alla fall… Dit ska jag komma men för det krävs lojalitet och motgångar. Som sagt det är misstag och motgångar man lär sig något av.

MVH
Andreas

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.