För er som förstår danska:

Team Capinordic, Danmarks mest vindende og succesrige cykelhold, står foran lukning.

Efter at have sat dagsordenen og nye standarder for dansk cykelsport og specielt talentudviklingen siden starten i 2002 og efter at have haft den mest succesfulde sæson nogensinde med 40 sejre, herunder vinder af Liége-Bastogne-Liége, 2 Danmarksmesterskaber, 2 Verdensmestrer og 2 podieplader i Post Danmark Rundt, er Danmarks gennem tiderne mest vinde cykelhold nok nødsaget til at lukke med udgangen af denne sæson.

Cykelholdet hovedsponsor, finanskoncernen Capinordic, har trods en 3-årig aftale været nødsaget til at trække sponsoratet, da Capinordic på grund af finanskrisen har skåret en række aktiviteter fra og i fremtiden primært vil have aktiviteter i Sverige.

PH Cycling Denmark (PHC), som står bag ved cykelholdet, har været med til at skabe hovedparten af den talentmasse som i dag tegner dansk cykelsport – af Team Saxobanks nuværende danske ryttere har halvdelen kørt for PHC, herunder Matti Breschel og Chris Anker Sørensen og af det succesfulde 4.000 m banehold, som vandt guld ved verdensmesterskaberne i år har 3 af rytterne tilknytning til PHC.

Det vil derfor være et meget stort tab for dansk cykelsport, såfremt PHC er nødsaget til at lukke. Som eksempel kan nævnes, at Danmark har kvalificeret sig til det forestående VM med 6 ryttere – kravet var, at Danmark opnåede mere end 911 UCI-point. Danmark opnåede 931 points, hvor Team Capinordic stod for 557 eller 60%. Team Capinordic har endvidere en æren for, at Danmark har 6 ryttere med til VM for U23-ryttere og som minimum er 3 af teamets ryttere sikre på at deltage ved VM.

Lige nu står holdet og mangler en hovedsponsor og teamets ejer Søren Svenningsen har givet sig selv 14 dage til at finde en løsning, og såfremt dette ikke lykkes, vil holdet lukke efter indeværende sæson.

”Jeg ved at det er op af bakke, da mange virksomheder fortsat er pressede, men jeg håber naturligvis på, at der fortsat findes virksomhedsledere, som kan se det unikke i at blive branded via et cykelhold, og vi har gennem alle årene leveret varen, så i modsætning til så meget andet i disse tider, så er en investering i vores cykelhold nok det tættest man kommer på en garanti for succes” udtaler Søren Svenningsen, og tilføjer, ”at det vil være super ærgerligt, at alt det arbejde og energi som hele holdet bag PHC har lagt i projektet igennem årene nu skal forsvinde op i den blå himmel. Dette fortjener hverken vores dygtige medarbejdere og ryttere, eller alle de fantastiske sponsorer og samarbejdspartere, som fortsat bakker op omkring holdet, og hovedparten af disse sponsorer har aftaler der løber frem til 2011 – så hele setuppet er ellers klar. Jeg bliver virkelig ked af det ved tanken om, at nu er det måske slut. Hvis man overhoved skal sige noget positivt, så kan man sige, at vi stopper på toppen – selv om jeg er sikker på, at vi kunne nå endnu længere med dette hold”.

Til sidst har Søren Svenningsen en lille bøn: ”hvis der sidder nogen som overvejer at indgå et sponsorat eller anden form for markedsføring og gerne med hele Europa som marked, så ring til mig hurtigst muligt, da jeg er sikker på, at jeg nemt kan overbevise om, at vi har et fantastisk produkt – problemet er bare, at om en måned så har vi måske mistet alt. I er derfor mere end velkomne til at ringe på 31233090 eller mail på sds@phcycling.dk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.