Just nu pågår debatten om huruvida kommunikation via radio ska vara tillåtet eller inte. Jag var tidigare emot detta men är efter säsong utomlands istället för radiokommunikation.

Tävlingarna skulle mycket väl kunna bli mer underhållande. Mer krascher, värre skador och så vidare. Radiokommunikationen är viktig för att vi cyklister ska veta om det kommer några farliga partier på banan. En tvär kurva, diesel i en rondell, pavé, vägarbete osv.

I ett lag med duktiga åkare finns det många som är så taktiskt skickliga att sportchefen bara är en stöttepelare och i många fall en tjatig gnällspik.

När en cyklist får problem med cykeln och behöver byta till reservcykeln eller reservhjulet är det bra att ha radiokontakt så att cyklisten kan kontakta bilen och göra dem redo för ett byte. Dessutom kan cyklisten få reda på var det är bäst att stanna.

Många cykeltävlingar kommer att avgöras på slumpartade vis, vilket är underhållande. Cykelsporten är en underhållningsbransch. Därför är det positivt för sporten men som jag tidigare nämnt, negativt för mig. Fast om det är positivt för sporten är det bra för mig, eller? Som den intellektuella, egoistiska peson jag är, säger jag ”ja till radio på racen”.

Ps. En cykeltävling blir mer intressant utan tidtagning. Tider är dock omöjligt att hindra cyklisterna från att få. Det står fullt med folk utmed banan och skriker tider åt oss.

///Andreas

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.