I fredags var det helkväll på övfre här i vackra höst-Borås. Klockan kvart i ett beslutade vi oss för att cykla 2h på lördagen. Jag sprang hem för att hinna vila upp mig ordentligt.

Lördagens tur innehöll allt! Attackerna avlöste varandra, Henke hade redan efter en meter satt ribban på 2,60 då han attackerat ned mot city, hoppat upp på trottoaren förbi lastbilen och kört 2 varv i dubbelrondellen.

Efter denna fartfyllda öppning kunde det bara gå långsammare. Så blev inte fallet… Det var krig om varje skylt. Inför Od-spurten gick Henke, Ove och Erik loss 20 km i förväg.

Jag träffade en tapper kompanjon som självklart ställde upp på ett foto. Han höll precis som jag på Danmark inför kvällens drabbning.

Efter 3h var vi framme vid dagens fikamål. En gigantisk kanelbulle och två dubbla vaniljté blev det.

Nu var det bara 3,5 lugna mil kvar hem. Ove stötte från caféet och jag skarvade med. Därefter gick det på tårtröskeln. På pisspausen i Rångedala la sig åsnefarmaren Lindström på rygg för att vila, sen reste han sig och attackerade i dikeskanten.

Med 22 kilometer till Borås attackerade Ove och höll hela vägen. Hanna, som varit missnöjd med tempot från första tramptaget och framfört detta med jämna mellanrum, panikattackerade med mig för att köra ikapp Ove med 7 km kvar till skylten. Hennes blåsning lyckades nästan. Hon lurade alla utom Ove.

Detta var den bästa turen i år! Lika populärt var det dock inte att bli 3h sen till gardiniseringen av min lägenhetet som mappa fick göra själva. Tur att jag inte brukar vara sen.

Tack för en fin tur!
///Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.