För att få ut så mycket av passet bör man bli så trött som möjligt. För att bli så trött som möjligt bör det gå så fort som möjligt.

Knepet för att lyckas med detta är att redan innan passet förbereda sig rätt. Nu pratar jag inte om den personliga uppladdningen, utan konkurrenternas. Är de motiverade och sjunker djupt ner i mjölksyrans mörker, så gör du det med. För du kan ju inte ta stryk av träningspolarn!?

Här kommer mina bästa tips:

Träna med en tjej (Om du är kille). Det finns inte mycket värre nederlag än att få tjejstryk.

Det samma gäller tvärtom. Finns inget som fulländar en kvinnas lycka så mycket som när hon får reta en man som fått tjejstryk. (Detta är visserligen ett hån mot dem själva…)

”Vinn” en av intervallerna varje pass. Mellan passen pratar du enbart om denna intervall och berättar att du hade mer att ge om det inte vore för den där mystiska knäskadan. Att du bara körde var 3:e intervall har du inget minne av.

Om du överbevisas ska du skylla förlusterna på problemet med den där eländiga tvättlappen som skavde mot svanskotan på intervall 1 och 4.

Ställ in mobilen så den skickar ett sms kl 04:30 med innehållet: ”Godmorgon, kan vi träna en kvart tidigare idag?”

Bli en kvart sen till träningen.

Ligg på tröskelfart på uppvärmningen. Stå på dig och hävda att farten är alldeles lagom. Överlag kan Svensson aldrig finna ett argument mot ordet ”lagom”.

Nu är det upp till dig. Men eftersom du tjuvtränat 65 km löpning veckan innan så är saken biff. För det har du väl?

Idag blir det löpträning med stavar + gym med Henke Åbom och förhoppningsvis ett gäng till. Att det regnar är en bonus. Då syns inte tårarna på toppen av Halénsbacken.

///Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.