2008 blev ett stort steg i livet för mig då jag avslutat skolan, flyttat, tagit körkort, signat proffskontrakt och lärt mig massor!

Efter min fina säsong 2007 då jag radade upp resultat efter resultat under hela säsongen så kan man tro att jag är besviken på min insats 2008. Så är inte fallet.
Året började med träningsläger i Italien med Amore & Vita. Där gick allt enligt planeringen och jag körde på ordentligt. Därefter åkte jag till Belgien för att köra kermesslopp. Det var riktigt skoj, alla körde offensivt och dessutom var dom bra. På första racet på säsongen attackerade jag efter någon kilometer och hade 198 i puls (ny maxpuls) efter tre kilometer!

Därefter rullade säsongen på och jag uppfyllde mina mål med att åka i U23-landslaget och köra mina första UCI-race. Jag gjorde riktigt fina resultat i både Flèche du Sud (2.2) och Ringerike GP (2.2) då jag blev elva respektive åtta totalt. Detta trots att jag var yngst på startlinjen båda gångerna.

Mina förhoppningar att vinna U23-SM gick i kras då jag punkade med 300 meter kvar och självklart inte kunde utmana den andra U23-åkaren som hängt med i vår grupp.

Efter SM gick det bara utför med resultaten. Veckan efter SM körde jag EM, det gick riktigt dåligt och jag bröt. Enda ljuspunkten i slutet av säsongen var Scandinavian Open (1.2). Då var jag också värdelös fram tills det var tre mil kvar då jag och en dansk tokkörde i backen och kom ikapp tätgruppen. Jag blev till slut femma.

Det var länge struligt om vi skulle få åka VM eller inte. Till slut visade det sig att vi tagit tillräckligt med poäng för att få starta med tre man. Vi åkte dit ett tag innan och tränade och laddade för loppet. Jag kände att formen var långt ifrån god. Men innan SM var jag också usel men det slog om med två dagar kvar. Den här gången gjorde det inte det. Jag ställde upp efter att verkligen ha försökt tro på mig själv. Det gick som det gick och jag bröt efter några mil bara. Pinsamt tyckte en del medan andra verkade förstå att det kan gå åt helvete ibland.

Jag var rätt nere dagen efter men precis som efter besvikelsen på SM och EM stötte jag det ifrån mig och såg framåt. Jag ser det positivt då jag verkligen lärt mig en läxa och även fått se hur ett VM går till. Ibland blir man bättre av motgångar än man blir av framgångar. Ett misstag jag gjort gör jag aldrig om.

Nästa säsong kommer jag att gå in för varje race men ta det lugnt emellanåt och varva ner i två-tre veckor mitt i sommaren. Att gå in i varje obetydligt race och stöta med en gång och bara försöka krossa de andra kan vara riktigt kul ibland men det håller inte i längden.

Mina resultat 2008 är jag mer än nöjd med och de överträffade mina högt ställda mål. Resultaten ledde till proffskontrakt och nästa säsong kommer jag att köra för det danska laget Team GLS/Capinordic. Det ska bli riktigt skoj och det är ett toppenlag jag hamnar i!

Tack alla som stöttat mig under året!!
//Andreas

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.