I nuläget sitter jag i en riktig fin sits och har uppnått ett stort delmål: Att kunna försörja mig som cyklist. Det känns skönt att kunna koppla bort allt och bara träna och dessutom veta att jag uppnått detta genom blod, svett, tårar samt bra idéer. Det svider i mångas ögon att jag får mycket uppmärksamhet och vissa tycker jag är framfusig och girig. Jag utför bara mitt jobb och underhåller mina sponsorer. Jag har hört många gnälla över att de varken har pengar eller sponsorer. Får man ingen uppmärksamhet får man ingen sponsring. Det är ingen välgörenhetsbransch direkt.

För att komma någonvart rent allmänt i livet måste man jobba för det. Delmål och visioner är utmärkta sätt att motivera sig att arbeta hårdare. Om man däremot sätter upp mål som är enkla och som är under det man innerst inne vill så vinner man ingen motivation.

Självklart har jag målsättningar och det tror jag alla har. Skillnaden mellan mig och många andra är att jag vågar berätta dem. Jag kan ta ett nederlag. De flesta andra håller målen/drömmarna inom sig på grund av deras rädsla för att misslyckas.
Om man inte lyckas uppnå sina mål och sina drömmar tycker jag inte att det är ett misslyckande.

Jag brukar säga att resultat ger motivation medan motgångar ger kunskap!

Jag står för den jag är och för att jag vågar vara seriös med det jag gör. Därför skriver jag upp mina mål här:

Delmål

Försörja mig som cyklist Uppnått

Komma med i continentallag Uppnått

Drömmål/Vision

Komma med i Pro Tour/Pro Continentallag

Starta i Tour de France

Jag cyklar för att det är så förbannat roligt! Den dagen det inte är det längre lägger jag av och skaffar ett vanligt jobb. Just nu har jag grymt kul. Varje morgon när jag vaknar behöver jag bara göra det jag tycker är roligast. Jag har världens bästa jobb!

Ps. jag har aldrig påstått att jag är bättre än någon annan eller att jag är en talang. Sånt som andra säger/skriver om mig får de stå till svars för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.