Igår vann Stevenson Glasrikeresan. Not. Han blev deklasserad till en andraplats för en incident 400 m före mål. Cykelcity lämnade in en protest som gick igenom utan att de hörde Steve om incidenten. Vi fick reda på nyheten när vi satt och firade vid teambilen. Stevenson blev deklasserad för att ha vinglat i spurten. Det var dock en buss på upploppet. Han kände inte riktigt för att fronta den och väjde. Han sa efter att han blivit diskad något vettigt, trots de 23 milen i bagaget: ”Mitt jobb var att vinna, inte att flytta bussar.”

När vi sedan ville se filmen från spurten tilläts vi inte det. Om man blir diskad och förlorar 60 000:- vill man i alla fall ha en klar och bra motivering till varför samt en ”rättegång” där berörda parter hörs och får en chans att förklara situationen ur respektive synvinkel.

Själv såg jag inte spurten. Därför kan jag inte säga vad som är rätt eller fel. Jag väljer dock att ta min lagkamrats parti och litar på vad han säger. Jag har hittils inte hört någon som inte är förvånad över beslutet.

Jag har kommit över några foton på de sista 30 metrarna. Kanske inte kan avgöra saken men bevisar att han höll helt rakt spår de sista 30 m. Hade jag varit han och någon närmat sig på vänstersidan hade jag nog gått åt vänster för att ge han en omväg. Steve var för snäll för detta och jag kommer antagligen att återfödas som sten i mitt nästa liv.

Bästa hälsningar
Andreas Lindén

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.