Nu har jag haft vila i en och en halv vecka. Suget efter att träna igen blir större och större. Jag har börjat fundera på hur jag ska lägga upp grundträningen och är nog dags för det årliga höstmötet med Johan där han har idéer för varje vecka fram till mars månad.

Jag vill att upplägget ska bestå av:

Löpning – Backintervaller vid Kypesjön med maxpuls och Henke

Styrketräning – För att stärka bål och övrig bortglömd muskulatur

Simning – Som komplement till styrketräningen och för att stärka överkroppen så den kan ta hand om en del av mjölksyran. (En vältränad överkropp hjälper till att ta hand om mjölksyran vi bildar i kroppen vilket leder till att du kan ligga över tröskelpulsen under längre tid.)

Cykeldistans – 6h i gott sällskap, för att få uthålligheten jag saknat på de riktigt långa tävlingarna i år. Jag tänker slänga i 2 växlar till mot förra året för att få mer effekt och komplettera det med att äta och dricka sportdryck under passet.

Tosserydsintervaller (3 km uppför med brant snittlutning) – För att jag ska bli bättre på denna typen av backar

Sällskap – Jag ska ragga upp cyklister/löpare/simmare för varje pass. Jag blir mer motiverad och jag får lättare för att pressa mig.

Flera pass om dagen – Lika bra att träna när kroppen ändå är igång

Massage – Stefan (soleus.se) ska få mer att göra

Perfektionism – Jag ska ordna sulor och ett par riktigt fina skor så jag känner att det är rätt från början.

Kost – Jag ska äta mer och alltid äta på passen

Mål – Jag kommer tillsammans med Anders Grönqvist lägga upp mål och delmål. Dessutom ska jag få hjälp med att fokusera på mina mål.

Vila – 2 dagar i veckan

Skönhetssömn – 10h varje natt (jag har snittat 10-11 h per natt under viloperioden)

Träningsblogga – Jag kommer föra min träningsdagbok på bloggen så att alla kan se vad jag gör. Hoppas ni väljer att följa mig!

///Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.