2006 började jag cykla på allvar och la ner Duathlonsatsningen efter att jag tagit SM-guld i den krävande sporten. Senare samma år blev jag 2:a på Linje-SM.

Året efter vann jag 15 race, inkluderat 2 SM-titlar och låg under sensommaren 10:a på världsrankingen för juniorer.
2008 blev jag 8:a på Ringerike GP som 18-åring. Samma år skrev jag två-årskontrakt som skulle göra mig till heltidscyklist 2009-2010.

2009 åkte jag med världens mest framgångsrika cykelstall Saxo Bank på träningsläger som stagiere. Jag blev 10:a på Liege-Bastogne-Liege som hjälpryttare. Säsongen åktes i ett fantastiskt bra lag. Jag var starkare än någonsin förut. Jag accepterade min roll som hjälpryttare. De bästa i laget håller Pro-Tour nivå så det var en självklarhet att köra för dem.

2010 är året då det var min tur. Jag har sagt från början att det är först andra året jag kommer börja göra resultat. Det är för mycket nytt första året. Rolf Sörensen har tippat mig som segrare i Liege nästa år. Nu får jag inte den chansen.
Istället för att åka på heltid kommer jag få arbeta den tiden och träna vid sidan om.

Jag har försökt hitta andra lag men de vill bara ha cyklister från landet där laget är etablerat.

Jag kommer antagligen köra för ett svenskt lag nästa år. Jag kommer kompromisslöst välja det laget som kan erbjuda mig bäst situation. Jag tänker egoistiskt.

En finanskris förstörde en annars sagolik karriär. Åtminstonde tog den mig två år bakåt i tiden. Det jag har med mig är min fysik och erfarenhet. Det ska ta mig ut i Europa igen. Denna gången på ett år.

MVH
Andreas

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.