Nej.

Om någon säger till mig att jag tänker för mycket vet jag att det kan bero på två olika anledningar. Antingen tycker de att jag tänker fel. Eller så förstår de inte vad jag menar.

Att tala om för någon som tänker fel att de tänker för mycket, är destruktivt. Det är genom våra tankar som vi blir intelligenta och utvecklas. Att tänka stort och djupt är som att träna hårt. Det ger någonting. Om vi inte tänker efter noga, utan istället knackar lite på ytan, ger det oss ingenting.

Vi kan ibland tänka fel. Men då är det betydligt mer givande att inse att vi tänker fel och försöka tänka om istället för att koppla bort allt och tänka på något helt annat. Att koppla bort våra problem psykiskt är precis lika illa som att fly ifrån dem rent fysiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *