Tänk dig att du sitter instängd i en bubbla du själv inte känner till. Allt du ser inifrån bubblan upplevs som verkligt. Sanningen är att det du ser är verkligt för dig. Det är din syn på den omvärld du befinner dig i. Men skulle andra se samma sak? Skulle någon annan uppleva samma sak? Och viktigast av allt. Skulle någon annan må som du?

De flesta jag träffat ser bara livet från sina egna ögon och kryddar det med sina erfarenheter. Perspektiv är ett ord utan betydelse för dem. Att tänka bredare är dumt. Det är lätt att ”tänka för mycket”. Men. Det går inte att tänka för mycket. Det går bara att tänka fel.

Måste du verkligen bli sjuk för att uppskatta att vara frisk? Måste kylan få dig att uppskatta värmen? Och måste du bli lämnad ensam för att uppskatta kärlek?

En rik människa har inte alltid mycket pengar. En rik människa kan uppskatta det den har.

Vi har alla saker som vi kan glädjas åt. Dock fokuserar vi mer på det negativa. Gräset är grönare på den andra sidan. Vi ska självklart sträva efter att utvecklas och få det bättre. Men vad är bättre och vad är annorlunda? Utan perspektiv fäktar vi oss fram mot ett mål av luft.

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.