Under 2013 har jag bestämt mig för att allt gör och allt jag använder ska vara så snabbt som möjligt. Därför är jag extremt noga med min utrustning. Några förändringar jag gör är att se över min aerodynamik och vikt. Något som många inte lämnar en tanke åt är cykelskorna. Just cykelskorna kan därför ge den som tänker till någon extra procent fart, jämfört mot den som lämnar de åt slumpen.

Jag kommer under året att köra på Bonts cykelskor. Framförallt på den ”olagliga” modellen som är tillåten i triathlon. Skon är olaglig på grund av att internationella cykelförbundet anser den vara för aerodynamisk.

Bont crono cykelskoDen första modellen (ovan) av skorna från Bont som jag ska använda under 2013 är modellen Crono. Just den skon bör vara eftertraktad av triathleter då den ger extrema aerodynamiska fördelar. Jag har även lyckats bli återförsäljare för denna sko. Visserligen krävs det att man specialbeställer dem. Det förmodade försäljningspriset på dessa skor är runt 5500 kr. En rejäl slant. Men de ska ge lika stora aerodynamiska fördelar som ett betydligt dyrare diskhjul.

Bont Zero cykelskoDen andra modellen jag kommer att använda är Bont Zero. Det är världens lättaste cykelsko med sina 170 gram. Bradley Wiggins använde denna sko när han vann Tour de France och OS 2012.
För min egen del måste jag testa mig fram och avgöra från tävling till tävling om jag ska ha en lätt (Zero) eller aerodynamisk (Crono) cykelsko. Faktum är att Zero liknar Crono något i designen. Den är inte riktigt lika aero men den är absolut inte långt ifrån. Även denna sko kommer jag att sälja, den kommer förmodligen kosta kring 5000 kr.

Bont Zero cykelskoBont Zero, världens lättaste cykelsko

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.