Idag var jag i Palma och provsprang helgens duathlonbana på strandpromenaden. Passet var fördelat på fyra maxintervaller á 1km. Min förhoppning var att lägga samtliga på 3 min. Dock förstod jag, direkt när jag hoppade ur bilen, att det skulle bli omöjligt. Vinden ville annat.

1a km – 3:21 min
2a km – 2:53 min
3e km – 2:58 min
4e km – 3:20 min

Tiderna skvallrar om hur det blåste. Jag hade ingen riktig med eller motvind någon gång. Det blåste snett från sidan, antingen framifrån eller också bakifrån. Förhoppningsvis blåser det lika mycket i helgen. Tiderna lär inte bli särskilt bra, men jag är definitivt bättre på att både springa och cykla i sidvind än vad övriga är.

Efter löpningen körde jag 15 min cykel. Varken lätt eller intensivt. Mitt snitt låg runt 36-37 km/h, tur och retur i kantvinden.

Jag var inne och såg resultaten från förra helgens tävlingar igen. Det gick en duathlontävling (den jag vann) och en cykeltävling. Duathlontävlingen hade 200 deltagare och cykeltävlingen hade 186 deltagare. Utöver detta går det mellan 4-6 löptävlingar varje månad. Om jag får någon ledig helg ska jag kanske lägga in ett 10km-lopp.

Nu ska jag skriva några träningsscheman. Däribland mitt eget.

Löpning Playa de Palma, Mallorca
Löpning Playa de Palma, mallorca

Andreas Lindén cykel Playa de Palma, Mallorca

 

Cykling på PLaya de Palma, Mallorca

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.