En god vän och coachingklient hade bjudit hem mig och Ida på middag. Bra initiativ tyckte jag och tackade ja utan att blinka. Vad som skedde den kvällen öppnade en ny värld för mig.
Gästvänlighet och omtanke kan visas på så många olika sätt. Jag brukar dela med mig av motivation, goda träningsråd och fantastiska träningsupplevelser. När det kommer till mat har jag nöjt mig med att laga något gott, som jag kan, och sedan valt att fokusera på sällskapet. Middagen hos Emil bjöd på mer än så. Det var mat med känsla, inlevelse och inspiration. Motsvarigheten till min gästvänlighet men i en annan form.

Det här året har jag lagat nya maträtter, letat nya råvaror och blandat in känslor i maten. Emil berättade för mig att Spanien är fantastiskt bra land när det kommer till att handla råvaror. Jag har tagit vara på det. Nästan allt jag handlar kommer från Mallorca/Menorca/Ibiza, framförallt från Mallorca. Istället för att laga samma mat som hemma utgår jag från det jag hittar här nere.

Idag ska jag laga helstekt entrecôte med bearniesmör. Köttet kostar multum i Sverige men är relativt billigt här nere. 15 euro/kilot. Dessutom har det inte fraktats mer än några kilometer totalt.
Innan jag börjar laga till köttet ska jag iväg på råvarujakt. Jag ska hitta olika färska kryddor och frukter/grönsaker. I Palma finns en marknad där bönderna och fiskarna säljer sina varor. Det är där jag ska börja. Steget därefter är att bli riktigt bra på att rensa och tillaga fisk. Filéer är enkla att tillaga. Men här nere köper man inte ”fisk”. På Mallorca köper man ”en fisk”.

Träning/tävling

Just nu vilar jag. Egentligen skulle jag träna nu under förmiddagen. Men jag har lite känningar i en sena och väljer det säkra före det osäkra och står över passet. Tävlingen på söndag är förmodligen inte i fara även om det finns en risk att jag står över den. Men vad gör det? Jag kan tävla nästan varje helg hela våren ändå.

Ironman PRO

Jag har även registrerat min Pro-licens hos Ironman för att kunna anmäla mig till de tävlingar jag vill. Administrationen fungerar annorlunda när man är registrerad som proffs. Istället för att köpa en anmälan till var tävling man vill köpa (som man gör som AG) köper man sin licens från Ironman. Licensen jag köpt räcker i ett år. Under året kan jag anmäla mig och köra de tävlingar jag vill, förutom de som jag måste kvala till.
Licensen kostar 5000 kr för ett år och man måste ha en licens från nationella triathlonförbundet där det framgår att man tävlar som Pro. 5000 är en bra slant men det blir mycket billigare än att betala startavgiften på varje tävling som jag förmodligen ska köra.
Den största fördelen är att jag kan ”säkra” mina tävlingar. Ofta går det någon annan tävling helgen efter den planerade tävlingen. Om jag då missar den första tänkta tävlingen kan jag åka på den andra.

Ironman Lanzarote 70.3 Andreas Lindén, Club La santa
Ironman 70.3 Lanzarote i november. Jag bröt pga sjukdom men fick ändå erfarenhet till årets tävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.