I morse ringde jag hem till en förskräckt och nyvaken mamma och bad henne väcka min bror. När hon förstod att alla levde och var vid god hälsa fick brorsan telefonen. Jag hade vaknat till insikten av att Vasaloppet förmodligen skulle sälja slut på alla startplatser på någon timme. Eftersom min bror och min pappa planerar att åka valde jag att väcka dem.

Efter 9 minuter var alla platserna slutsålda. De hann få varsin plats. Nu är jag lite osäker på om Vasaloppet släppte alla startplatser eller bara nästan alla startplatser. Oavsett var det säkerligen många som köpt en startplats men som egentligen inte bestämt sig för att åka. En del har till och med köpt en startplats även fast de bestämt sig för att inte åka. Vasaloppsplatser säljs dyrt på andrahandsmarknaden när tävlingen närmar sig. Jag och en vän satt och letade platser till honom en månad innan start. Många platser såldes via auktioner eller i forum för långt mycket mer pengar än vad en startplats normalt kostar. Det är omoraliskt men tyvärr inte olagligt. Som privatperson kan man inte göra något. Däremot kan Vasaloppet göra något åt det genom att ändra sina regler. De måste förändra sina regler. Marknaden kommer att spåra ur annars.

De som har missat tåget och sitter utan biljett bör skriva in sig i Vasaloppets kösystem. Lyckas de inte få någon där kan de försöka köpa en startplats av någon moraliskt lagd person som ställt in sitt eget deltagande.
Det finns platser till Öppet spår kvar. Men det är inte lika roligt.

bro+pro

 

För min egen del blir det till 95% chans inget Vasalopp. Om jag ska åka måste jag träna innan för att inte riskera att skada mig. Skidåkning är bra träning. Men i mitt fall med mina möjligheter är det inte perfekt träning. Det ska däremot bli riktigt kul att följa min pappa och min brors förberedelse.

Piscina Santa Ponca, swimming pool 25 meters

Efter samtalet hem åkte jag till Calvia simhall. Tyvärr fick jag problem med luftrören och valde korta intervaller istället för långa. Det resulterade i ett nytt pers på 100m fritt – 1:05 min. Nu måste jag verkligen få ordning på astman så att jag kan göra mig rättvisa på längre distanser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.