Idag tävlar jag i Mitt i Borås Triathlon. Det är min hemmatävling som skaver lite som ett ilsket sår på hälen. Jag har blivit fyra två gånger. Förra året låg jag klar tvåa när jag sprang fel och passerades av två stycken siamesiska triathleter (de låg i alla fall så nära varandra under cyklingen att jag först trodde att så var fallet). Segern var dock långt borta då Björn Andersson dominerade tävlingen. År 2010 blev jag 4a efter att ha simmat utan våtdräkt, cyklat på en lånehoj och stampat mig igenom löpningen.

Jag har precis varit ute på en lätt sväng på cykeln. Allt kändes bra. Det ska verkligen bli kul att tävla!

pre_borascitytri

 

Foto från dagens rullpass. Fotograf: Jonathan Lindén

I år är jag i bra slag. Jag har allt under kontroll, till och med banan även om jag inte provsprungit den innan. Startfältet ser bra ut även om det inte är lika bra som till morgondagens Kilsbergen Triathlon. Emil Dansk och Rickard Carlsson kommer säkerligen att vara snabba idag. En intressant underdog är Rabarberkungen, Erik Wickström. Erik cyklar bra och springer bra. Sedan flyter han förmodligen lika bra som alla andra.  Förra året var det vattenruschbana i Viskan. Björn simmade på 3:40 min. Jag simmade på 4:40 min. Det är overkligt. I år är vattnet mycket lugnare men också betydligt varmare.

Förmodligen tappar jag tid gentemot några snabbare simmare. Men jag bör kunna plocka in avståndet på cykeln och sedan hålla det unedr löpningen.

Efter förra årets draftingfest kommer jag i år att ha en kamera på cykeln. Alla som draftar kommer att få se sig själva på youtube senare under kvällen. Skäms!

Start: 12:00

Plats: Borås, Stadsparken

Distans: 380m sim, 18km cykel, 4,2km löp

Följ loppet live på Twitter @lindenandreas

Borås Triathlon simstart, Andreas Lindén

Simstart i Borås Triathlon 2012 (Björn är redan utanför bild)

 

Borås Triathlon Växling

Bedrövlig växling

Mitt i Borås Triathlon 2012, Andreas Lindén triathlonväxling

Fortsatt bedrövlig växling

Running Borås Triathlon

Bortkommen löpare

Mitt i Borås Triathlon 2010

Bra solbränna 2010, veckan före Superklassikern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.