Idag segrade jag i Borås Triathlon. Det var en seger jag skulle ta och förväntades ta. Det var också min tredje raka seger i Sverige.

Simning
Jag simmade halvbra och hoppade upp på Sandwalls plats 25 sek efter täten. Växlingen gick halvbra men jag höll avståndet till ledaren Rickard Carlsson inom tryggt avstånd.

Cykling
Med snabbast cykeltid avgjorde jag tävlingen. Jag kände mig lite seg och lyckades inte trycka på så som jag önskat. Känslan som jag hade i Sövde var bortblåst. Jag måste känna mig bättre imorgon, annars är jag långt efter. Växlingen efter cyklingen gick fint. Jag hade inga problem med något och kunde gå ut på löpningen med ett tryggt försprång.
Efter 13 km på cykeln fick jag pyspunktering. Jag hörde direkt att något var fel och kände att cykeln blev mjukare. Som tur var höll sig tillräckligt mycket luft kvar i däcket för att jag skulle kunna cykla hela vägen till växlingsområdet.

Löpning
Jag sprang på moln idag. Det saknades några sekunder per kilometer. Men jag höll medvetet igen på tempot för att spara mig till morgondagen. När jag fick en tidsangivelse efter varvningen vågade jag ta det lugnt. Sista meterna njöt jag av att segra på hemmaplan och gick över bron för att suga åt mig allt.

Nu ska jag åka till Kilsbergen. Imorgon är det en stor tävling med riktigt bra konkurrens. Patrik Nilsson ska vara med. Han är en mycket duktig triathlet med en fantastisk löpavslutning. Det lär bli spännande men jag satsar 100% på att korsa mållinjen först. Förhoppningsvis känner jag mig bättre imorgon.

Resultat Borås Triathlon


boråstri_sim_3

boråstri_sim

sim660

boråstri_t1

boråstri_mål

boråstri_mål2

boråstri_erikFoto: Jonathan Lindén

6 Comments

 • Grattis. Lite vinterstudiokänsla att följa dina tävlingsdagar. Håller tummarna imorgon. Ge cykeln vad den tål.

  • Tack! Kul att höra. Ida jobbar hårt med twitter, fotografering, tidtagning, support och en hel del annat under tävlingarna.

 • Stort Grattis!
  Så fantastiskt skönt och se dig promenera i mål idag. Vet att du kommer fortsätta på den inslagna vägen nu Andreas! Du har pannben grabben. Det är tur att din satsning ligger på triathlon och inte enarms chins. :)

  • Tack Kari!
   Enarms chins var mer frustrerande än utmanande. Triathlon var enklare. Däremot ser jag fram emot att se dig göra enarms chins nästa gång vi stöter på varandra.
   Ha det toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.