I söndags sprang jag ett riktigt bra löppass. I mitten på den andra 5km-intervallen halkade jag till i en lerpöl. Mitt knä vred sig något men jag sprang vidare utan några bekymmer. Efter ytterligare 3km började det göra ont. Jag stannade och gick hem. Väl hemma gjorde det rejält ont. För att inte tala om dagen efter när jag promenerade för att testa knät. Det kändes bedrövligt.

Mina planerade träningsdagar i Motala ställde jag in. Istället ringde jag sjukgymnasten, Johan Meldo på Onyx Rehab, och åkte direkt hem. Det var riktigt tråkigt då jag verkligen sett fram emot vistelsen i Motala samt träningen med gymnasieeleverna. Men beslutet var rätt.
Idag fick jag ett positivt besked. Knät är skadat men träningsbart. Vridningen skadade inget allvarligt. Däremot drog jag på mig en blödning i knät som värker. Så länge smärtan inte går överstyr kommer jag dock att kunna träna och tävla.

Jag har simmat och cyklat idag. Löpning har jag inte vågat mig på. Det ska jag testa imorgon, efter en längre rejäl cykeltur på 6x20min i tävlingsfart. Simningen har börjat att gå mycket bättre. Jag simmade ett par pass med Jonas Colting förra veckan. Det var otroligt givande. Dessvärre är han på spa tre dagar i veckan för att öva upp vattenvanan inför Ö till Ö. Så jag får simma själv igen.

Förhoppningsvis kan jag ställa upp i nästa veckas SM i medeldistans på Tjörn. Det blir en intressant start på en intressant höst. Troligtvis kommer jag ha en okej form på Tjörn och veckan efter i Luxemburg. Därefter ska jag ha perfekt form i Marseille och på Lanzarote. Jag har inte vågat toppa särskilt mycket då jag är lite rädd att bli för sliten till de sista två tävlingarna. Fyra halv Ironman på en dryg månad är mycket. Jag räknar med att en av tävlingarna går dåligt. I så fall bryter jag (om det inte är den sista). Det finns ingen anledning att slita på kroppen om jag inte har möjlighet att leverera. Bättre att spara på krafterna till kommande tävling.

ida_cyklar_800

 

Mest saknad just nu är Ida. Framförallt cykel-Ida med det vackra svängande håret och kedjeränder på underbenet.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.