Den senaste månaden har jag försökt att komma i form igen. I augusti skadade jag knät lätt efter att ha halkat. När jag väl kom tillbaka körde jag Tjörn Triathlon utan någon ordentlig träning som förberedelse och sprang där sönder mina fötter. Såren var så omfattande att jag tvingades vila från all träning i ett par dagar och löpning i en vecka. Simma tog 10 dagar innan jag kunde göra igen.

Normalt planerar jag in två formtoppar per säsong. I år hade jag planerat en till slutet av maj/början av juni och en andra till hela september månad. Efter att jag försökt bygga upp en formtopp till september, som jag tappade i och med skadorna, var det väldigt tufft att börja om igen så här sent på säsongen. Jag orkade helt enkelt inte. De senaste två veckorna har jag haft problem med återhämtningen. Om jag kört ett hårt pass måste jag vila/träna lätt i två dagar efteråt. Normalt kan jag köra hårt 3 dagar i rad. Dessutom har jag efter varje hårt pass dragit på mig sjukdomskänslor. Visserligen har dessa sjukdomskänslor släppt efter en natts sömn, men de ska inte dyka upp alls.
Framförallt har jag reagerat negativt på träning det senaste. Efter 45-60 min kraschar pulsen och watten. Jag orkar inte mer. Visserligen kan jag prestera på ca 85% av min kapacitet. Men det räcker inte till. Känslan påminner väldigt mycket om när jag tävlade/tränade sönder mig som cyklist 2008 & 2009.

Jag är rätt säker på att jag hade klarat av de sista två tävlingarna bra om jag bara struntat i att halka den där kvällen utmed Motala Ström. Mitt säsongsupplägg var brutalt tufft. Den första tävlingen körde jag redan i januari. Sedan dess har jag tävlat mer eller mindre hela tiden. Som mest körde jag 4 tävlingar på 10 dagar. Jag vann visserligen samtliga men det slet ordentligt. Tävlingarna i sig var okej, men att leva i en resväska och hela tiden resa slet mycket på mig.

Det gör mig inte så mycket att jag får ta säsongsvila nu. Jag är mycket nöjd med min säsong och ser redan fram emot nästa. Min första tävling nästa säsong går den 1 december. I år! Jag kommer att fortsätta att köra småtävlingar. Förmodligen kör jag fler småtävlingar. Dock ska jag vara noga med att inte köra dem för mer än träningssyfte. I år blev det alldeles för roligt och jag försökte hålla alldeles för bra form för tidigt.

7 segrar, ett SM-brons och enorma fysiska framsteg är något jag kommer ta med mig till nästa år. Det enda jag saknar från denna säsongen är en internationell framgång. Jag är fortfarande lätt chockad över att Zürich 70.3 blev avbruten pga jordskred när jag låg på en fantastisk 5e plats med god potential för en 4e plats och god marginal till en 6e-plats. Då var jag i absolut toppform under min första formtopp. Efter det kom jag aldrig upp på samma nivå igen.
Nästa år kommer jag vara mycket bättre än jag varit i år. Jag har en utvecklingskurva som pekar spikrakt uppåt. Möjligheterna jag har är fantastiska och kunskapen jag har skaffat mig är ovärderlig.

Nu ska jag försöka vila helt från triathlon i tre veckor. Önska mig lycka till…

sonhugo2

Piscina Son Hugo. Här finns 2 gym, 3 pooler, hoppbassäng, 2 spinningsalar, fritt wifi, restaurang, solterass, café och en gokartbana.

sonhugo3

Något av det bästa är att när jag sätter igång min träning inför 2014 är utomhuspoolen fortfarande öppen. 10x50m + 8x25m utomhus är en lyx som jag värderar högt. Jag har även hittat ett ”ryssgym” där jag ska bli riktigt stark. Styrka är en av grundstenarna jag kommer att skärpa till ordentligt i år.

soller

Soller sett från ”de tre korsen”

portdesollerFoto: Ida Carlsson

Kvällarna spenderas ofta på andra orter än Palma. Bilden ovan är från Port de Soller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.