I somras fick jag syn på Salming Running på Twitter. Då jag tidigare inte hört talas om Running-sektionen blev jag nyfiken och läste mer. Deras koncept såg riktigt fint ut. Jag har alltid gillat tunna och lätta skor. Någon dag senare simmade jag i Alidebergsbadet med Colting. Han hade på sig ett par cocosdoftande Salming Race som jag passade på att klämma och känna på innan jag samlat mod för att hoppa i isvaken.

Jag fortsatte att följa Salming Running. I takt med att deras koncept blev tydligare blev jag också mer imponerad. Till slut kontaktade jag Jocke som jobbar med att utveckla Salming Runnings varumärke och skor samtidigt som han själv tränar för att bli en bättre och bättre löpare. Jocke gav mig ett par prototyper och bad mig testa att springa i dem under några veckor. Om jag gillade dem skulle vi prata vidare efter några veckors testande. Om jag inte gillade dem skulle jag berätta precis vad jag inte uppskattade för att de skulle kunna förbättra skorna.

Salming Race löparsko

Jag uppskattade inte bara skorna. Jag älskade dem. Precis som jag anade från början gav de mig den där perfekta löpkänslan som hjälpte mig att effektivisera varje steg.
Salmning Race väger bara 185 gram. Det uppfyllde mitt första kriterium. Jag springer aldrig i skor som väger över 210-220g. Salming Race är de lättaste skor jag sprungit i. Det näst viktigaste med ett par skor är passformen och att de ska gå att springa barfota i. Nu har jag sprungit säkert 20 mil barfota i dessa skor utan att få en tillstymmelse till skavsår, något som jag normalt fått väldigt lätt. Mitt tredje kriterium är att skon ska ha en tunn sula så att jag kommer väldigt nära underlaget. Genom att komma närmre underlaget får jag en bättre känsla och kan springa så ekonomiskt som möjligt.

Salming Running

 

I onsdags skrev jag på kontraktet för Salmning Running. Jag kommer att springa med deras skor de närmsta tre säsongerna. Det är ett långt kontrakt men det passar mig bra. Under de senaste åren har jag letat efter en bra samarbetspartner för löparskor men inte hittat någon. Jag har hittat leverantörer som är beredda att ge mig skor. Men jag har inte hittat några skor som jag verkligen gillar. De senaste två åren har jag provat minst 20 olika par skor utan att bli nöjd. Därför känns det extra skönt att kunna luta mig tillbaka och bara fokusera på löpningen. Utan skav och utan tunga fötter.

Salming running

Jag har stort förtroende för Jocke och resten av gänget på Salmning. Vi har träffats flera gånger under hösten. Deras mål är verkligen att göra så snabba och smidiga löparskor som möjligt. Därför har de endast 4 olika skomodeller som alla kommer ut på marknaden i februari.

Läs mer om min sko, Salming Race, här eller genom att klicka på logotypen nedan.

 

Salmning no nonsense logotyp

 

One Comment

  • Kan bara hålla med till fullo! Har sprungit sen i Oktober med Salming Speed som de goa grabbarna från Salming skickat för testning. Löpkänslan är KANON! Har varit lite besviken på andra natural/lättviktare som är så flexibla som Salming Speed men här var det feeling från första steget! Sen tvåa på listan är helt klart passformen. Inte ett skav eller rodnad på månader av löpning.

    Kan bara gratulera dig att du fått en sån grym skotillverkare på kroken!
    / Calle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.