Idag är det två veckor sedan jag körde mitt sista träningspass innan jag blev sjuk. Jag fick någon form av förkylning blandat med bronkit och astma. Första veckan gick extremt långsamt då jag fick kippa efter luft varje andetag. Andra veckan var jag bättre men fortfarande dålig. Att knappt kunna andas skyndar inte direkt på läkeprocessen.

Nu har jag lagat luftavfuktaren och isolerat lägenheten. Därmed har jag höjt temperaturen och sänkt luftfuktigheten. Inomhusklimatet i spanska bostäder är som en svensk källare. 75% luftfuktighet och 16 grader. Nu har jag 55% luftfuktighet och 21 grader. Aldrig mer ska jag bli sjuk av dåligt inomhusklimat.

I fredags eftermiddag saknade jag Mallorca och naturen så mycket att jag packade in Ida i bilen och spontankörde någonstans dit jag inte varit förut.

eastcoast_andreas_bilen-650, mallorca lindén, coche, palma, sunset

eastcoast_andreas_view_650, mallorca, lindén palma

eastcoast_ida_view_650, mallorca, sunset

strand, palma, mallorca

Santa Ponca, strand, hav, mallorca

Igår kände jag mig ännu bättre. Det resulterade i en kvällspromenad i gamla stan här inne i Palma. Julbelysningen sitter fortfarande uppe och tillsammans med det behagliga ljuset från gatubelysningen är det otroligt vackert. Mallorca och Palma är som bäst i december och januari.

sindicat, gamla stan, mallorca, palma, jul, decemberAlla bilder: Ida Carlsson

Förhoppningsvis kommer jag att kunna börja träna igen under kommande vecka. Det här har utan tvekan varit min sämsta höst/vinter någonsin rent träningsmässigt. Först med flera hemresor till Sverige för att göra tester. Sedan påtvingat träningsuppehåll på grund av en felmätning av resultatet på testerna. Att jag dessutom blev sjuk när jag höll på att ta mig tillbaka gör inte saken bättre.

I veckan ska jag presentera en ny tävlingsplan för 2014 och presentera fler leverantörer till min triathlonshop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.