I lördags var det dags för kortbane-SM eller GP-SM. Detta lopp hade jag sett fram emot och hoppades på en framskjuten placering. Min taktik gick ut på att ta det ganska lugnt de första sju varven för att därefter försöka skaka av mig de andra. Som jag skulle körde jag ganska lugnt de första sju varven och min taktik fungerade så långt. När jag åkt de första sju varven satte jag in attack efter attack men fick inte något utrymme av de andra som inte vågade släppa mig minsta lilla lucka. Med vetskapen om att jag har en mycket duktig spurtare i klungan som nu kunde åka med de andra och vänta på spurten fortsatte jag attackera resten av loppet. Jag fick dock inte någon större lucka i någon av attackerna. Om Edvin inte hade fått hjärnskakning dagen innan och kommit till start hade loppet nog sett helt annorlunda ut då vi hade kunnat ha två man som attackera medan spurtaren Ludvig Lundberg suttit i klungan.

Ludvig tog i alla fall en finfin fjärdeplats efter en klungspurt med Peter Sundström som segrare. Peter var den enda som jag tyckte körde smart idag, han är även väldigt stark så segern blev ett faktum.

Positivt: Pigga ben trots att jag kört hårt dagen innan.

Ludvig visade att han kan vinna en större klungspurt.

Negativt: Vädret var knappast uppskattat.

Jag lyckades inte med vad jag hade hoppats på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.