I helgen har jag och resten av teamet varit i Burseryd för att köra kortbane-SM. På fredagen var det dags för stafett. Stafett är inte en särskilt vanlig tävlingsform, den går ut på att varje lag ska bestå av tre deltagare varav en junior, veteran eller damcyklist. Varje lag har en man på banan åt gången. Varje åkare skulle alltså köra ett antal varv runt en knixig GP-bana tillsammans med de övriga stafettdeltagarna.

Vi hade fem stycken bra lag till start, jag fick åka tillsammans med Mattias Carlzon och Henrik Åbom. Mattias åkte första sträckan och körde starkt men drabbades dock av en punktering på näst sista varvet och hjulbytet kostade alltför mycket tid för att den dagen skulle sluta som vi hade hoppats på. När jag skulle köra andrasträckan låg vi någon minut efter. Jag lyckades tyvärr inte komma ikapp klungan ensam utan fick sedan lämna över till Henke en bit efter klungan. Luckan som nu växt var alltför stor för att hämta in. Vi hade ingen chans att få en framskjuten placering idag. Tyvärr så drabbades ytterligare ett av våra lag av otur. Denna gång var det Edvin Wilson som hade oturen att bli inblandad i en stor klungvurpa på förstasträckan. Han drabbades av en hjärnskakning och kunde naturligtvis inte fortsätta tävla trots att han gjorde ett tappert försök.

Våra bästa placeringar denna dag blev 4:a och 5:a. Jag är dock säker på att det kunnat gå mycket bättre för samtliga om vi haft fler lag med i tätgruppen på sista sträckan.

Positivt: Edvins vilja att försöka fortsätta i omstarten trots att han fått hjärnskakning och mådde mycket dåligt. (kanske inte positivt att köra med hjärnskakning för hälsan, men han visste ju inte att han fått en och det var hans vilja som var positiv)

Negativt: Många, Edvins krasch och hjärnskakning, Mattias punktering.

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.