Under förra veckan körde jag svenska mästerskapen i Uppsala. Tempoloppet gick på onsdagen på en platt och blåsig 20-kilometersbana. Jag slutade femma på tiden 26:53. 50 sek efter segrande Viktor Holfve. Laget slutade på en tredjeplats i lagtävlingen. Jag, Emil och Edvin fick varsin bronsmedalj. Det blir till att träna mer på min tempocykel framöver.

Efter tempot följde två dagars tävlingsuppehåll. På lördagen var det dags för linje-SM. Eftersom jag blev tvåa förra året var jag ordentligt sugen på att plocka hem det. Vi lade upp taktiken kvällen innan. Den såg ut ungefär som förra året. Vi skulle skicka iväg Emil eller Philip med första utbrytningen och sedan försöka ansluta från klungan och spela ut de andra.

Vi följde taktiken till punkt och pricka och Emil satte iväg redan i början på det första varvet. Vi övriga i laget hade då en guldsits och satt med medan de andra lagen fick jobba. När fyra varv återstod attackerade jag ifrån klungan och åkte ifatt utbrytarna. Vi hade nu två minuter till klungan bakom. Emil drog hårt och körde som en gud när jag kom upp till gruppen som då bestod av sju man. Tre av dessa fick nog av tempoökningen och släppte. På näst sista varvet kroknade Emil och ytterligare en cyklist och vi var bara två kvar där framme. Efter vår hårda körning där framme och klungans avstannande hade vi många minuter bak. I målbacken på sista varvningen släppte min utbrytarkollega Andreas Stillfors och jag åkte sista varvet solo. Jag vann också loppet solo med 1:30 min. Trea blev Emil efter 12 mil i utbrytning och att ha offrat sig för att jag skulle ta segern!!! Mycket starkt och lojalt gjort. Om det var roligt att jag vann var det fantastiskt roligt att han genom att ta bronspengen äntligen fick visa vad han verkligen går för.

Med vänlig hälsning Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.