Årets U6 vecka har präglats av böter och otur. Vi inledde fint och var med i matchen de första etapperna. På fjärde etappen körde vi stenhårt från start och vi var loss flera gånger då ledartröjan och hans lag fick tugga styrband för att åka in oss. Med 15 km kvar av loppet hade Henke fått lucka på klungan på 20 sek och det stannade av efter cyclesports körning med ledartröjan på hjul i hopp om att försvara deras hedrande 4:e plats. Vi körde för att vinna och med Henke i tätgruppen på fyra man hade vi tagit över ledartröjan. Tävlingen stoppades dock för att en ungdomsklass kraschat allvarligt och låg över hela vägen. Vi fick stanna och tävlingen neutraliserades. Vi var riktigt besvikna efter etappen. När vi kört så hårt och det verkar gå vägen så kommer yttre faktorer som man inte kan påverka (Flodins favorituttryck) och sätter käppar i hjulet. Även om gruppen blivit inkörd satt jag i klungan med grymma ben som ville kontrastöta.

Vi fortsatte likadant resten av dagarna. Sista dan kom jag loss och fick lucka på 50 sek med 20 km kvar och ledartröjans lag var slitna och tog inte in på mig utan jag drog ifrån på dem. Istället köpte han två danska lag som gick upp och sprätte lagtempo och kom ikapp mig med ca 7-8 km kvar. Jag spurtade sedan in på en andraplats i klungan efter att ha fått stryk med en halv hjulslängd.

På tempot sista dagen hade jag inte mycket krafter kvar och tappade från fjärde till sjunde plats i sammandraget.

//Andreas

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.