Just nu drar jag i alla snören jag har. Att leta lag så här dags är inte en lätt uppgift.
För tillfället har jag två intresserade utländska lag som åker bra race. Inte lika bra som Capinordic men ändå helt okej alternativ. Båda innebär att jag måste flytta från Sverige.

Imorgon har jag ett inplanerat telefonmöte med våran sportchef, Tom Breschel. Han som är far till Matti Breschel. Han har goda kontakter och är klok. Han har lovat att hjälpa mig att hitta något lag.

Det finns två marknader som är intressanta. Den europeiska och den amerikanska. Jag själv har inte så bra kontakter i USA. Dock blev jag kontaktad av Jonas Colting i förra veckan som lovade att höra med sina kontakter på andra sidan atlanten. Den europeiska har jag goda kontakter på men precis som i resten av finansvärlden är det lågkonjunktur. I USA är det värre finanskris än här men de har speciella skatteregler som gör möjligheterna till sponsring enklare. De kan välja att sponsra eller donera pengar till en viss procent istället för att betala skatt med dem, vilket blivit vanligt. Det är en av de stora anledningarna till nationens idrottsliga framgångar.

I norden ser det svårt ut. Allt styrs av pengar och sponsorer. Det är till stor del sponsorerna som bestämmer vilka cyklister som ska köra i laget. Att vänta på utländska talanger som ska blomma ut är inte alltid av intresse. Talanger finns många. Därför tar de hellre någon från deras egen nation.

Capinordic sponsrade oss för att de ville ha publicitet i Danmark och Sverige. Därför plockade laget in fyra svenskar.

Det kommer gå en våg i december igen med transfers. Många av continentallagen sparar en eller två platser till storcyklister som inte fått kontrakt eller kommer tillbaks från dopingstraff osv.

Jag är lite osäker på om en ensam flytt utomlands, för att haka på UCI-cirkusen, vore särskilt genomtänkt. Jag är rädd att jag skulle tröttna. Att förhandsgranska en sådan situation är svårt, om inte omöjligt. Det vore en chansning.

Ps. Bilderna jag lägger upp nu och framöver är tagna på Tour of The Quinghai Lake i Kina. Enjoy it! (Det gjorde inte jag..)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.