Som junior mötte jag Sagan under flera tillfällen. Vi var jämna överlag och jag körde vid ett flertal tillfällen ifrån honom på världscupen. I veckan har han succéartat vunnit två etapper av Paris-Nice. Det kunde varit jag.

I livet har man oändligt många viktiga val. De rör olika saker och man måste många gånger kompromissa. Prioriteringarna man gör påverkar ens livskvalitét, mål och livsstil. Peter Sagan har gjort ”rätt val” efter hans prioriteringar. Jag har själv valt min väg genom livet och karriären. Kompromisserna har varit många och har alltid gynnat cyklingen. Jag har till exempel, precis som man inte ska göra, prioriterat bort skolan. Ibland påverkar yttre faktorer ens val och man måste tänka om. Med yttre faktorer menar jag saker som man själv inte kan påverka, bara anpassa sig efter.

Jag har ofta hört att det inte finns några unga talanger i Sverige. Vi är för dåliga för att tävla mot tuffa internationella startfält. Mer fel kan man knappast ha. Det finns många talanger i Sverige. För att lyckas måste man gå en tuff och krävande väg. Den tuffa vägen har en filtrerande effekt. Många talanger ger upp och försvinner i detta filter. Inte bara ”de som inte räcker till” utan även de som med en alternativ väg skulle kunnat klara hela vägen.

Slovakerna hade ett bra stöd från sitt förbund med fint landslagsprogram, resurser och kontakter. Deras situation ser ut som vår egen. Ett litet land med marginellt cykelintresse. På något sätt får de fram talanger. Ta efter dem. Gör om, gör rätt!

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/7/3/7/andreaslinden.se/httpd.www/wp-content/themes/themetrust-create/inc/template-tags.php on line 681

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.