”Grattis”, sa födelsedagsbarnet efter att han gett bort sin egen present till mig.
– Tack detsamma! Men varför lämnade du lucka till mig när det var du som skulle vinna, frågade jag.
”Jag visste att man kommer att hålla undan till mål om man har lucka in i sista kurvan och du hade kört så bra för mig under loppets gång, så jag tyckte du förtjänade att få chansen”, förklarade Edvin.
– Som på den gamla goda tiden, konstaterade jag och gav Edvin en andra segerkram.

Idag fyller Edvin 21. Som present från laget skulle vi köra för honom i Hilleshögsloppet idag. Loppet är 100 relativt lättåkta kilometer.

Vi tog kommandot från start och fick med Jocke Åleheim i en fyramannagrupp. Bakom denna grupp avlöste attackerna varandra och klungan sprack av varje varv i kantvinden. Vi hade alltid folk med i grupperna men spelade på de kort som lämpade sig för varje tillfälle. (Det betyder att vi gav fan i att dra) Konkurrenterna var mer eller mindre förbannade på oss, framförallt på mig. Det är dock inte den som drar mest som får kliva överst på pallen, utan den som är först över linjen.

När Jockes grupp blev inkörda med 1km kvar skulle jag och Ove dra upp spurten åt Edvin. Ove körde de första 600m, jag skulle ta det sista innan kurvan och se till att Edvin var först in i kurvan. När jag sprätte till släppte Edvin medvetet en lucka till mig som jag förvaltade genom att vinna. Själv blev han trea men förtjänade segern mer än mig.

Ove slog förövrigt världsrekord i mjölksyra när han matade watt i motvinden med över 50km/h och sträckte ut klungan.

Hela laget körde fantastiskt bra. Jag berättade för tidningsreportern, som intervjuade mig efter målgång, att det finns tre typer av lag. Den vanligaste typen av lag är där cyklisterna kör för sig själva och sin egen placering. I de lite bättre lagen samarbetar cyklisterna. I ett riktigt bra lag offrar man sig för varandra och helheten.

Under 2010 har Borås kört som det sista alternativet. Det är fantastiskt kul att få vara del av ett sådant gäng. Det var inte Jag som vann idag, utan hela Borås CA!

För min egen del kändes det inte alls bra under de första 8 milen. Jag satt med men gjorde inget större väsen av mig. Under de 20 sista kilometrarna kom jag igång och hade bra tryck i pedalerna. Att det gick segt i början beror antagligen på, hård träningsperiod, gårdagens intensiva jobb och att jag inte cyklat sen i torsdags.

Tyvärr vurpade Henrik Åbom idag och bröt efter 4 mil. Övriga placeringar:

13e Joakim Åleheim
20e Ole Svensson

Ställningen är nu 4-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.