Under loppet förbrukade jag uppskattningsvis 20 000 kalorier. För en 20-åring på 72 kg är det ganska mycket under ett dygn.
En stillasittande människa förbränner liknande mängd under en vecka. Jag ligger mellan 4-6% underhudsfett normalt. För tre veckor sedan drog jag dock på mig en magkatarr som raderade några kilon. Jag hade en matchvikt på 76,5 kg innan dess.

Under Vasaloppet drack jag 2dl sportdryck.
I bilen till Vansbro åt jag 2 kexchoklad.
Under Vansbro drack jag ofrivilligt 2 liter smältvatten med slush-puppyliknande konsistens.
I helikoptern till Motala åt jag 2 Swebar och 200 g pasta med tonfisk
Under Vätternrundan åt jag 6 Swebar, 3 Swegel drack 3 liter sportdryck och 500 ml energidryck.
I helikoptern till Lidingö åt jag 2 Swebars och drack 1 liter sportdryck.
Under Lidingöloppet drack jag 1 liter sportdryck och 250 ml energidryck

Totalt förlorade jag väldigt mycket mer energi än jag fått i mig. Anledningen till att jag åt så lite var att magen hamnar ur balans på grund av magkatarren som hållt i sig under senaste veckorna. Jag hade för ont för att äta under Vasaloppet. Därefter gick det bättre och jag fick i mig den välbehövliga maten.

Tilläggas bör att jag är fettdriven. Det är först vid 98% av maxpuls som jag börjar förbränna kolhydrater istället för fett. Normala siffran ligger på 75% för en normaltränad individ. Det är delvis på grund av detta som jag kan genomföra denna typen av uthållighetsprov.

4 Comments

 • Skulle du vilja utveckla vad du menar med fettdriven? menar du att du går på samma kost som Colting? blev så nyfiken =) //Malin

 • Andreas
  Stort och fett grattis! Helt galet bra genomfört. Vi ser fram emot kommande projekt och lovar att omfamna dem lika positivt som ditt senaste.
  Mvh
  Petter
  Dalblads Nutrition

 • Har gått i liknande tankar, att utmana mig själv med alla klassikergrenarna direkt efter varandra, har dock ett betydligt högre tidsmål än, dig (är inte alls lika tränad som du, men glad ändå). Du har dock gjort en helt makalös bedrift! Jag bugar djupt av vördnad, bra jobbat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.